EUR: 312,97 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Szolnok

Kétmilliárdból fejlesztik a fémipari vállalat telephelyét

A Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. 1,8 milliárd forintból bővíti jászberényi telephelyének kapacitását, a fejlesztéshez a kormány 490 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében – jelentette be Varga Mihály Jászberényben.

A nemzetgazdasági miniszter a támogatásról szóló okirat ünnepélyes átadásán eredményesnek nevezte a programot, amelyben 2015-ös indulása óta 2017-ig 37 milliárd forint támogatást nyújtott a kormány. Ez csaknem 70 cég 92 milliárd forint értékű fejlesztését segítette – tette hozzá.


Emlékeztetett rá, hogy a kormány 2018-tól kiterjesztette a támogatottak körét az építőipar területére, illetve azokra a kis- és középvállalkozásokra is, amelyek ezzel a segítséggel érhetik el a nagyvállalati méret kategóriát. Az azonban nem változott, hogy a program keretében a kormány azokat a beruházásokat támogatja, amelyek új technológiák bevezetését, illetve kapacitásbővítést jelentenek, és így kimutathatóan emelik a vállalat versenyképességét, és a költségvetés számára is mérhető adó- és járulékbevétel-növekedéssel járnak – hangsúlyozta.

A kormány támogatja azokat a beruházásokat, amelyek kapacitásbővítést jelentenek
MTI Fotó: Bugány János

 

A miniszter a szakképzett munkaerő szerepét is kiemelte, és elmondta, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében érdemben nőtt a foglalkoztatottság, 2010-ben 143 ezer volt a munkában állók száma, ez 2017 végére 9,5 százalékkal, 157 ezerre nőtt.

Birgés Tibor, a Ferro-Press Kft. ügyvezetője elmondta: A mostani fejlesztéssel létrehoztak egy 11 500 négyzetméteres központi raktárat, később pedig növelnék a gyártóbázist. A technológiai beruházás során korszerű lemezmegmunkáló gépeket vásároltak, emellett robotokat és mérőeszközöket szereznek be. A cégnél mintegy ezer munkavállaló dolgozik.

Kapcsolódó Cikkek