EUR: 318,17 Ft
CHF: 280,74 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Kihagy Vona Gábor emlékezete

Úgy tűnik megtréfálta az emlékezet a Jobbik elnökét, aki a sajtótájékoztatón azt állította, hogy az elmúlt időszakban többször járt a Mátrai Erőműben. Ezzel szemben a társaság  hivatalos válaszban cáfolta Vona Gábor állítását – írja a Kékes Online.

A portál arról számol be, hogy Vona Gábor és a Jobbik szakpolitikusa, Kepli Lajos közösen beszélt a párt energiastratégiájáról és a Mátrai Erőműről február elején egy gyöngyösi sajtótájékoztatón.


Vona Gábor a Mátrai Erőművel kapcsolatos felkészültségét, a párt álláspontját arra az állítására alapozta, hogy az elmúlt években többször tett látogatást az erőműben, aktuális információit és tapasztalatait ezek során szerezte. A sajtótájékoztatót követően, Vona állítása kapcsán a Kékes Online hivatalos megkereséssel fordult a Mátrai Erőműhöz.

Kijelentésével ellentétben Vona Gábor ebben a választási ciklusban nem többször, hanem mindössze egyetlen alkalommal, közel három éve, még 2015-ben járt az erőműben – idézi a választ a portál.


A Kékes Online szerkesztősége, a korrektség jegyében, február 16-ai sajtótájékoztatóján Vona Gábor figyelmét is felhívta az éles ellentmondásra. Megkérdezték a pártelnököt, hogy ebben a választási ciklusban mikor járt a Mátrai Erőműben. Vona Gábor újra kijelentette: többször. Arra kérték, hogy legalább az évszámokat jelölje meg:

„Hát, most nem fogok tudni önnek évszámokat mondani.” – olvasható a cikkben a pártelnök válasza.

Vona Gábort ezen a sajtótájékoztatón szembesítették a Mátrai Erőmű hivatalos válaszával, amire a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a következőképp reagált:

„Akkor rossz információt kaptak, többször jártam a Mátrai Erőműben, időpontot most nem tudok mondani” – írja a Kékes Online.

A portál szeretett volna választ kapni a Jobbik sajtóosztályától is, azonban érv, bizonyíték, évszám, egyik helyről sem érkezett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek