2019. február 17., vasárnap
Donát

Sport

Kirabolt sportcsillagok

Nem nyugszanak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tevékenykedő tolvajok, a múlt héten Babos Tímea csomagját sikerült kifosztaniuk. A Melbourne-ben párosban Grand Slam-győztes teniszező Facebook-oldalán számolt be az esetről, elmondása szerint a csomagját szétszabdalták, és ki is loptak belőle pár dolgot. Nem Babos az első, akit kirabolnak, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan sportolót, akinek már meggyűlt a baja a bűnözőkkel.

Thibaut Courtois


A Chelsea kapusát Budapesten fosztották ki, amikor 2012-ben hazánkba utazott, hogy meglátogassa korábbi genki csapattársát, Tőzsér Dánielt. A belga kapus a csomagjait Tőzsér kocsijában hagyta, amely az Andrássy úton volt leparkolva, azonban mire visszaértek az ebédről, a csomagtartót kiürítették, és elvitték a világklasszis kapus ruháit és útlevelét.

EPA/Gerry Penny

 

Samuel Eto’o


A Barcelona egykori sztárjának Bentley-jét 2010 márciusában lopták el Olaszországban egy hotel elől, majd Röszkénél találták meg. Az autót vezető két ukrán állampolgár a kocsiban lévő összes címkés azonosítót kicserélte, és azok helyére hamisakat helyezett el. A gépjárműszakértők megtalálták a járművön elrejtett eredeti alvázszámot is, amiből egyből kiderült, hogy lopott autót fogtak. A tolvajok még a rendszámot is ukránra cserélték, azonban a luxusautó féktárcsáin és a bőrülésekbe hímezve az „Eto’o 9” felirat díszelgett.

 

Luís Figo

Tavalyelőtt tolvajok fosztották ki a Real Madrid és a Barcelona korábbi klasszisa, Luís Figo házát Madridban. Az aranylabdás portugál ingatlanját addig rabolták ki, amíg nem tartózkodott otthon. A tolvajok mintegy 500 ezer eurónyi (150 millió forint) ékszert zsákmányoltak.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Andy Carroll

Talán a legdurvább eset a West Ham United csatárának nevéhez fűződik. Carroll 2016-ban épp edzésről tartott hazafelé autójával, amikor útközben összetűzésbe keveredett két motorossal, majd egyikük egy pisztollyal próbálta meggyőzni a korábbi Liverpool-csatárt, hogy jobb lesz, ha félreáll. A futballista inkább elszáguldott, és sikerült leráznia a támadókat, akik az óráját akarták megszerezni.

Mocsai Lajos

A legsikeresebb magyar kézilabdaedzőt, szövetségi kapitányt 2012-ben rabolták ki az Andrássy úton, miután feltörték az autóját. A tettesek két laptopot vittek el, amelyeken fontos szakmai anyagok voltak.

Lenovo G500s laptop

Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek