EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Sport

Kitüntették a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság korábbi elnökét

A magyar parasport első napján nagyszabású gálavacsorával ünnepelték a Magyar Paralimpiai Bizottság megalapításának 20. évfordulóját. Az eseményen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki a Magyar Érdemrend Tiszti Kereszt Polgári Tagozat kitüntetést adta át Sir Philip Cravennek, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság tavaly leköszönt elnökének. 

Beszédében Balog kiemelte, hogy a magyar parasportolók 1976 óta 144 érmet nyertek a paralimpiákon, és sikereikkel példát mutattak a fogyatékkal élő embereknek.


Sir Philip Craven fantasztikus sportnemzetnek nevezte Magyarországot.

— Akárhányszor Magyarországon járok, érzem azt a hatalmas szenvedélyt, ami az embereken látszódik, de nemcsak a sport iránt, hanem az élet iránt is — fogalmazott.

/Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Nem Craven volt az egyetlen, aki elismerésben részesült. Az elmúlt évtizedekben elért sikereket elismerve a Magyar Paralimpiai Bizottság Halassy Olivér-díját vehette át Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok vívó, Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok úszó, valamint Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok úszó.

Kapcsolódó Cikkek