2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Kitüntették a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság korábbi elnökét

A magyar parasport első napján nagyszabású gálavacsorával ünnepelték a Magyar Paralimpiai Bizottság megalapításának 20. évfordulóját. Az eseményen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki a Magyar Érdemrend Tiszti Kereszt Polgári Tagozat kitüntetést adta át Sir Philip Cravennek, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság tavaly leköszönt elnökének. 

Beszédében Balog kiemelte, hogy a magyar parasportolók 1976 óta 144 érmet nyertek a paralimpiákon, és sikereikkel példát mutattak a fogyatékkal élő embereknek.


Sir Philip Craven fantasztikus sportnemzetnek nevezte Magyarországot.

— Akárhányszor Magyarországon járok, érzem azt a hatalmas szenvedélyt, ami az embereken látszódik, de nemcsak a sport iránt, hanem az élet iránt is — fogalmazott.

/Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Nem Craven volt az egyetlen, aki elismerésben részesült. Az elmúlt évtizedekben elért sikereket elismerve a Magyar Paralimpiai Bizottság Halassy Olivér-díját vehette át Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok vívó, Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok úszó, valamint Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok úszó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.