EUR: 318,17 Ft
CHF: 280,74 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb IX.kerület

Kiválasztották az emlékhelyet

A kerületben található József Attila-emlékhely idén bekapcsolódhatott az áprilisban megrendezendő Budapest Art Week programsorozatba.

Az emlékhely Magyarország egyik legmodernebb és leginnovatívabb kis múzeuma. Az intézmény József Attila életét, a költészet és az irodalom témakörét igazán modern, mai, fiatalos formában közvetíti a látogatóknak. A kiállítás különlegessége a költő órája köré épülő, kör alakú interaktív tábla, amely az idő motívumát, a költő alkotói színhelyeit dolgozza fel. Számos hang- és videóinstalláció, interaktív térkép és fotó teszi teljessé az élményt, valamint a költő eredeti személyes tárgyait is megismerhetjük.

Az emlékhelyen mindent megtudhatnek az érdeklődők József Attiláról ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.