2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb IX.kerület

Kivetelező kerestetik

A Budapesti Közlekedési Vállalat kiírta a közbeszerzési eljárást a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítására, amelyben benne vannak a Kálvin tértől Kőbánya-Kispestig található állomások.

A pályázatokat március 6-áig kell beadniuk a jelentkezőknek, a beruházást 16 hónap alatt kell végrehajtani, de a szerződés meghosszabbítható. A 3-as metró felújítása november 4-én kezdődött, emiatt az északi szakaszon, a Lehel tér és Újpest-központ között pótlóbuszok közlekednek egész nap. Tarlós István főpolgármester január végén arról számolt be, hogy várhatóan decemberben kezdődhet a szakasz felújított alagútjának és állomásainak műszaki átadás-átvételi eljárása.


A tervek szerint alaposan megváltozik majd a Pöttyös utcai megálló (Fotó: BKK)

A vonal északi szakaszán folyamatosan bontják a jobb oldali vágányokat, az ideiglenesen megmaradó másikon zajlanak az építkezéssel összefüggő szállítások. Az állomások felújításáról szólva azt közölte, hogy folynak az akadálymentesítést szolgáló liftek építését megelőző közműkiváltások, a burkolatok, lépcsők, kábelek bontása, a transzformátorok, szellőzőberendezések kiszállítása. A középső és déli szakasszal kapcsolatos szerződéskötés – eredményes eljárások esetén – júliusban várható. A közbeszerzés mellé becsült árat  nem tüntetett fel a BKV.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.