EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Egyéb IX.kerület

Kivetelező kerestetik

A Budapesti Közlekedési Vállalat kiírta a közbeszerzési eljárást a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítására, amelyben benne vannak a Kálvin tértől Kőbánya-Kispestig található állomások.

A pályázatokat március 6-áig kell beadniuk a jelentkezőknek, a beruházást 16 hónap alatt kell végrehajtani, de a szerződés meghosszabbítható. A 3-as metró felújítása november 4-én kezdődött, emiatt az északi szakaszon, a Lehel tér és Újpest-központ között pótlóbuszok közlekednek egész nap. Tarlós István főpolgármester január végén arról számolt be, hogy várhatóan decemberben kezdődhet a szakasz felújított alagútjának és állomásainak műszaki átadás-átvételi eljárása.


A tervek szerint alaposan megváltozik majd a Pöttyös utcai megálló (Fotó: BKK)

A vonal északi szakaszán folyamatosan bontják a jobb oldali vágányokat, az ideiglenesen megmaradó másikon zajlanak az építkezéssel összefüggő szállítások. Az állomások felújításáról szólva azt közölte, hogy folynak az akadálymentesítést szolgáló liftek építését megelőző közműkiváltások, a burkolatok, lépcsők, kábelek bontása, a transzformátorok, szellőzőberendezések kiszállítása. A középső és déli szakasszal kapcsolatos szerződéskötés – eredményes eljárások esetén – júliusban várható. A közbeszerzés mellé becsült árat  nem tüntetett fel a BKV.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.