EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Székesfehérvár

Korábban kell vonatra szállni

Pályakorszerűsítés miatt Kelenföld és Érd-elágazás között mindkét vágányon teljes vágányzár lesz várhatóan február 26-tól 2019. március 31-ig. Ez 15 perccel megnövekedett menetidőt eredményez majd a Budapest–Pusztaszabolcs vonalon, így az eredeti menetrendhez képest 15 perccel korábban indulnak és érkeznek a személyvonatok Kelenföldről és a Déli pályaudvarról.

A részletekről február 5-én a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) egyeztető megbeszélésen tájékoztatta az érintett települések polgármestereit. A személyvonatokat Érd felső megálló után a Tárnoki 30a vonalra irányítják át, majd Tárnoktól Érd alsón keresztül fog a vonat Kelenföld állomásra, illetve a Déli pályaudvarra érkezni – közölte Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs első embere. A polgármester kiemelte: az utasoknak nem kell átszállniuk a Kelenföld és Érd alsó közötti szakaszon, hogy elkerüljék a menetidő további növekedését, csak korlátozott megállással számolnak.


A Budafok és Érd felső vasúti megállók között kimaradt szakaszon a Volánbusz Zrt. által üzemeltetett 700-as busz áll majd rendelkezésre, ez is körülbelül 15-20 perc menetidő-növekedést okoz. A buszmenetrend csatlakozási jegyzékében megjelenő vonatokon felül további 2-2 sűrítő vonattal is lehet az utasforgalmi csúcsidőszakokban számolni Pusztaszabolcs és Budapest között – hangzott el.

A 44-es, Pusztaszabolcs–Börgönd–Székesfehérvár vonalon szintén február 26. és 2019. március 31. között lesz előreláthatólag teljes személyvonati vágányzár, amelynek idejére vonatpótló buszjáratot biztosítanak. Egyfelől közvetlen buszjárat lesz Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között, másfelől olyan vonatpótló buszjáratot is indítanak, amely minden köztes állomásra elviszi az utasokat Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.