EUR: 324,09 Ft
CHF: 281,12 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Székesfehérvár

Korábban kell vonatra szállni

Pályakorszerűsítés miatt Kelenföld és Érd-elágazás között mindkét vágányon teljes vágányzár lesz várhatóan február 26-tól 2019. március 31-ig. Ez 15 perccel megnövekedett menetidőt eredményez majd a Budapest–Pusztaszabolcs vonalon, így az eredeti menetrendhez képest 15 perccel korábban indulnak és érkeznek a személyvonatok Kelenföldről és a Déli pályaudvarról.

A részletekről február 5-én a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) egyeztető megbeszélésen tájékoztatta az érintett települések polgármestereit. A személyvonatokat Érd felső megálló után a Tárnoki 30a vonalra irányítják át, majd Tárnoktól Érd alsón keresztül fog a vonat Kelenföld állomásra, illetve a Déli pályaudvarra érkezni – közölte Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs első embere. A polgármester kiemelte: az utasoknak nem kell átszállniuk a Kelenföld és Érd alsó közötti szakaszon, hogy elkerüljék a menetidő további növekedését, csak korlátozott megállással számolnak.


A Budafok és Érd felső vasúti megállók között kimaradt szakaszon a Volánbusz Zrt. által üzemeltetett 700-as busz áll majd rendelkezésre, ez is körülbelül 15-20 perc menetidő-növekedést okoz. A buszmenetrend csatlakozási jegyzékében megjelenő vonatokon felül további 2-2 sűrítő vonattal is lehet az utasforgalmi csúcsidőszakokban számolni Pusztaszabolcs és Budapest között – hangzott el.

A 44-es, Pusztaszabolcs–Börgönd–Székesfehérvár vonalon szintén február 26. és 2019. március 31. között lesz előreláthatólag teljes személyvonati vágányzár, amelynek idejére vonatpótló buszjáratot biztosítanak. Egyfelől közvetlen buszjárat lesz Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között, másfelől olyan vonatpótló buszjáratot is indítanak, amely minden köztes állomásra elviszi az utasokat Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.