EUR: 329,00 Ft
CHF: 298,82 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Egyéb Veszprém

Környezettudatosságra tanítják a kicsiket

A környezettudatosságra nevelés és a szelektív hulladékgyűjtés megismerése volt a Gyulaffy iskolában múlt szerdán tartott foglalkozás célja.

A program célja a gyermekek nevelése annak érdekében, hogy felnőttként nagyobb odafigyeléssel forduljanak a környezetük felé (fotó: Domján Attila)

A rendhagyó tanórán a VHK Nonprofit Kft., a Kör Alapítvány Zöld Lak bemutatóháza, a Zöldbolt-hálózat, a HATESZ Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület, a Verga Zrt. Hubertus Erdei Iskola szakemberei tartottak 20-20 perces foglalkozásokat 10–15 fős diákcsapatoknak.


Az ismeretszerzést interaktív játékokkal tették kézzelfoghatóvá (fotó: Domján Attila)

A foglalkozás része volt a VHK Gondold újra című, több iskolát is felkereső roadshow-jának, amelyről néhány nappal korábban nyilatkozott dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója. Akkor elmondta: a program célja a gyermekek tudatformálása, nevelése annak érdekében, hogy felnőttként nagyobb odafigyeléssel forduljanak a környezetük felé.

A programmal több veszprémi iskolát is felkeresnek majd (fotó: Domján Attila)

Az ismeretszerzést interaktív játékokkal teszik kézzelfoghatóvá, a gyerekek számára könnyen befogadhatóvá és a gyakorlatba átültethetővé, hogy azokat valóban hasznosítani is tudják a mindennapokban. Az egy-egy napos kitelepülések foglalkozásain a diákok a tanórák ideje alatt vesznek részt, szakmai irányítással.

Kapcsolódó Cikkek