2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Sport

Kósa Lajos: A rövidpályás gyorskorcsolyázók nyerni akarnak a téli olimpián

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke szerint igazi sportemberek alkotják a phjongcshangi téli olimpián induló rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottat, akik úgy utaztak el Dél-Koreába, hogy nyerni akarnak.

A sportvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán megjegyezte azt is, hogy a várakozások ellenére a versenyzők vállát nem nyomja a teher, nem nyomasztja őket a tét.


Kósa Lajos hangsúlyozta, hogy a magyarok egyértelműen a szűk világelitbe tartoznak Kanadával, az Egyesült Államokkal, Dél-Koreával, Japánnal, Kínával és Hollandiával együtt.

“Bennünket üldöznek a többiek, meg mi üldözzük egymást. Ebből pedig bármi lehet” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy a sikerhez kell némi szerencse is, de az csak azt találja meg, aki a legjobbak közé tartozik. – “Első akarok lenni, így mentek ki, s ebből a legjobb is kijöhet.”


A MOKSZ vezetője beszélt arról is, hogy elsősorban a férfiakat szokták emlegetni az esélyesek között, de szerinte a női csapat is eredményes lehet majd, mert szintén remek versenyzők alkotják. Hangsúlyozta, hogy nem csupán a sportolók tartoznak a legjobbak közé, hanem a szakmai stáb is kiemelkedő a válogatott mellett. Külön megemlítette a csapat egyik élező mesterét, egy dél-koreai szakembert, aki szerinte a saját területén a világ két legjobbjának egyike.

A magyar korcsolyasportot 12-en képviselik majd a pénteken kezdődő téli olimpián. Rövidpályán a maximális 10 fő szerepel, míg nagypályás gyorskorcsolyában Nagy Konrád, műkorcsolyában pedig Tóth Ivett.

Kósa szerint Nagy Konrád akár meglepetést is okozhat a téli játékokon, míg Tóth-tal kapcsolatban abban bízik, hogy a rövid programból továbbjut majd és bemutathatja a kűrjét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

  Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

  Slágermeccsel kezdi meg a szereplést az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A katalán sztárcsapat a Chelsea otthonában lép pályára. Az angol együttes az utolsó top csapat, amely ellen Lionel Messi még egyszer sem tudott betalálni, így vélhetően ez külön motivációt jelent majd az argentin klasszis számára.

 • Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

  Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

  Ólomsúlyként nehezedik a Liu testvérekre az esélyesség. Legalábbis édesanyjuk szerint nem bírták azt a nyomást, amit a MOB rájuk helyezett azzal, hogy majd negyven év után újra lesz magyar érem a téli játékokon.

 • Iniesta: Enrique megállná a helyét Londonban

  Iniesta: Enrique megállná a helyét Londonban

  Holnap este a Chelsea otthonában lép pályára az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A párharc tétje nem csak az, hogy melyik csapat jut tovább, hanem, hogy Antonio Conte maradhat-e a londoni csapat kispadján.