EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Kósa Lajos: Nem az utolsó aranyat nyertük

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke szerint egy hatalmas csapat hosszú éveken át tartó kitartó munkája kellett ahhoz, hogy Magyarország a férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó révén Phjongcshangban megszerezze története első téli olimpiai aranyérmét.

“Megmutattuk, hogy ha a 2-es portástól a miniszterelnökig összefogunk valamiért, akkor meg tudjuk csinálni” – mondta Kósa Lajos az M1 aktuális csatornán kedden. Hozzátette, ezért a sikerért gyakorlatilag 2012 óta dolgoztak, s külön kiemelte “a világklasszis edzői stábot”, köztük a kínai Li Nát, valamint “a világ legjobb jégmágusát”, a csapat korcsolyaélezőjét, a dél-koreai Dzse Szu Csunt.


Kósa Lajos megjegyezte, nem csak a sporteredményekben fejlődtek, elég csak arra gondolni, hogy Kövér Balázs olimpiai döntőben volt vezetőbíró a short trackeseknél, míg Pádár Beáta a nemzetközi bírói testületben foglal helyet.

/Fotó: MTI – Czeglédi Zsolt

Leszögezte: a férfi váltó sikere mellett nem szabad megfeledkezni a nőkről sem, akik a B döntőben a világcsúcson belüli idővel lettek másodikak a hollandok mögött, s összesítésben végül a negyedik helyen végeztek.


Hozzátette: ebben a fiatal csapatban még benne van egy-két olimpia, s úgy fogalmazott: most megnyertük az első aranyat, de nem az utolsót.

Arról, hogy a jövő generációjának mit jelenthet ez a siker, elmondta: ez az aranyérem nem a végcél volt, hanem egy út állomása.

“Szeretném, ha mindenki megtanulna korcsolyázni, mert olyan képességeket fejleszt a gyerekeknél, amelyek nagyon szükségesek, koordináció és egyensúly.” – jelentette ki Kósa Lajos.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.