2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb Hódmezővásárhely

Kósa Lajos: Vásárhely a pályázati programok városa

Több egyedülálló program van Hódmezővásárhelyen – fogalmazott Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármesterrel közös hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatójukon, amelynek témája a Modern Városok Program hódmezővásárhelyi fejlesztései voltak. 

– A Modern Városok Program keretében eddig 750 milliárdot kaptak meg a megyei jogú városok és települések a 3500 milliárd forintból. Cél, hogy 2022-ig be tudjuk fejezni a programot. Vásárhely a pályázati programok városa – mondta Kósa Lajos.


Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere és Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter

Kósa Lajos elmondta, Hódmezővásárhelyen több olyan program van a Modern Városok Program keretein belül, ami egyedülálló. Ilyen többek között a tram train, amelynek tervezett összköltsége 73–75 milliárd forint. Az ipari park fejlesztésére 5 milliárdot fordítanak. Az említett összegből már 1,6 milliárd forintot átutaltak a város számlájára. A napelempark létrehozása 30 milliárdos beruházás lesz. Az új könyvtár 4 milliárd forintból valósul meg, és óriási volumenű fejlesztések várnak a Bethlen Gábor Református Gimnáziumra és a Németh László Gimnázium, Általános Iskolára is. A beruházások összértéke a két intézménynél 7,2 milliárd forint.  Felújítják a Cseresnyés Kollégiumot is, valamint a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolát, illetve az Eötvös József Szakgimnáziumot és Szakközépiskolát is, összesen mintegy 4 milliárd forintból. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara pedig mintegy 5,5 milliárd forintból fejlődhet. A Minőségi Otthoncsere Programra 5 milliárdot fordítanak, és a honvédek ellátása is fejlődni fog.

Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter: “Én Hegedűsre szavaznék!”

Kósa Lajos, reagálva, megosztotta véleményét a polgármesterjelöltekkel kapcsolatban is:


– Hegedűs Zoltánt (Fidesz–KDNP) relatíve jól ismerem, nem most kezdte a politikát. Felkészült, naprakész, igazi vásárhelyi, akit ha megbíznak a város vezetésével, tökéletesen el tudja azt látni. Megbízható, lehet tudni, hogy mennyire elkötelezett. Kitűnő jelölt. Én rá szavaznék, ha vásárhelyi lennék – osztotta meg véleményét Kósa Lajos.

Hernádi Gyulával kapcsolatban elmondta, nem tudja már követni, hogy az MSZP kizárta őt, vagy felfüggesztette. „Az MSZP belső viszonyait reménytelennek látom.” Márki-Zay Péterrel kapcsolatban pedig a tárca nélküli miniszter többször hangsúlyozta, aki ennyiszer hazudott már, azzal óvatosnak kell lenni: „Az ő első két országos belépője orbitális hazugság volt. Aki az első belépőnél hazudik, azzal legyünk óvatosak.”

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.