EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Hódmezővásárhely

Kósa Lajos: Vásárhely a pályázati programok városa

Több egyedülálló program van Hódmezővásárhelyen – fogalmazott Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármesterrel közös hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatójukon, amelynek témája a Modern Városok Program hódmezővásárhelyi fejlesztései voltak. 

– A Modern Városok Program keretében eddig 750 milliárdot kaptak meg a megyei jogú városok és települések a 3500 milliárd forintból. Cél, hogy 2022-ig be tudjuk fejezni a programot. Vásárhely a pályázati programok városa – mondta Kósa Lajos.


Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere és Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter

Kósa Lajos elmondta, Hódmezővásárhelyen több olyan program van a Modern Városok Program keretein belül, ami egyedülálló. Ilyen többek között a tram train, amelynek tervezett összköltsége 73–75 milliárd forint. Az ipari park fejlesztésére 5 milliárdot fordítanak. Az említett összegből már 1,6 milliárd forintot átutaltak a város számlájára. A napelempark létrehozása 30 milliárdos beruházás lesz. Az új könyvtár 4 milliárd forintból valósul meg, és óriási volumenű fejlesztések várnak a Bethlen Gábor Református Gimnáziumra és a Németh László Gimnázium, Általános Iskolára is. A beruházások összértéke a két intézménynél 7,2 milliárd forint.  Felújítják a Cseresnyés Kollégiumot is, valamint a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolát, illetve az Eötvös József Szakgimnáziumot és Szakközépiskolát is, összesen mintegy 4 milliárd forintból. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara pedig mintegy 5,5 milliárd forintból fejlődhet. A Minőségi Otthoncsere Programra 5 milliárdot fordítanak, és a honvédek ellátása is fejlődni fog.

Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter: “Én Hegedűsre szavaznék!”

Kósa Lajos, reagálva, megosztotta véleményét a polgármesterjelöltekkel kapcsolatban is:


– Hegedűs Zoltánt (Fidesz–KDNP) relatíve jól ismerem, nem most kezdte a politikát. Felkészült, naprakész, igazi vásárhelyi, akit ha megbíznak a város vezetésével, tökéletesen el tudja azt látni. Megbízható, lehet tudni, hogy mennyire elkötelezett. Kitűnő jelölt. Én rá szavaznék, ha vásárhelyi lennék – osztotta meg véleményét Kósa Lajos.

Hernádi Gyulával kapcsolatban elmondta, nem tudja már követni, hogy az MSZP kizárta őt, vagy felfüggesztette. „Az MSZP belső viszonyait reménytelennek látom.” Márki-Zay Péterrel kapcsolatban pedig a tárca nélküli miniszter többször hangsúlyozta, aki ennyiszer hazudott már, azzal óvatosnak kell lenni: „Az ő első két országos belépője orbitális hazugság volt. Aki az első belépőnél hazudik, azzal legyünk óvatosak.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.