2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Nyíregyháza

Kósa: Remek munkát végez az önkormányzat!

Nyíregyházára látogatott a közelmúltban Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter, aki helyszíni bejárást tartott Sóstón, a most épülő négycsillagos hotelben, majd sajtótájékoztatón beszélt a Modern Városok Program nyíregyházi fejlesztéseiről.

Kósa Lajos, megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter tartott helyszíni bejárást a Sóstón épülő négycsillagos hotelben, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kíséretében. Ez a beruházás egyike annak a fejlesztési csomagnak, amelyet a Modern Városok Program keretében valósít meg Nyíregyháza. A bejárást követő sajtótájékoztatón elmondta, ez 23 megyei jogú várost érintő, összesen 3500 milliárd forint összegű vidékfejlesztési program. A 3500 milliárd forintból már 760 milliárdot átadtak az önkormányzatoknak.


Kósa Lajos miniszter (balra) és Kovács Ferenc polgármester a helyszíni bejáráson
MTI Fotó: Balázs Attila

Nyíregyházára jelenleg 70 milliárd forint van betervezve, de a végére akár 90 milliárd forintra is nőhet ez az összeg. A Modern Városok Program csomagjára vonatkozó szerződést 2015. november 10-én írta alá a város. A beruházások egy része már megvalósult, ilyen például a Tokajig vezető kerékpárút, befejeződött a Kállay-kúria első üteme, és a város beszerzett 41 darab környezetbarát, modern autóbuszt is.

Már javában épül a négycsillagos hotel Sóstón
(Fotó: Lokál)

Számos projekt van még megvalósulás alatt. Ebből a csomagból épül a Nyíregyházi Állatparkban a látogatócentrum és hópárduckifutó, illetve a tervezés alatt álló jégkorszaki bemutató is. Zajlik a szabadtéri színpad felújítása, folyamatban van a nyugati elkerülő folytatása és mellette az új ipari park kialakítása, a nagykörút bezárása 2×2 sávval a vasútállomás utáni részen és az atlétikai centrum építése. Hamarosan megoldódhat a Tokaji úti vasútátkelés, itt még tervezik, hogy alul- vagy felüljáró legyen. Mind a TOP-os, mind pedig a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztések 2022-ig lezárulnak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.