2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Nyíregyháza

Kósa: Remek munkát végez az önkormányzat!

Nyíregyházára látogatott a közelmúltban Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter, aki helyszíni bejárást tartott Sóstón, a most épülő négycsillagos hotelben, majd sajtótájékoztatón beszélt a Modern Városok Program nyíregyházi fejlesztéseiről.

Kósa Lajos, megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter tartott helyszíni bejárást a Sóstón épülő négycsillagos hotelben, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kíséretében. Ez a beruházás egyike annak a fejlesztési csomagnak, amelyet a Modern Városok Program keretében valósít meg Nyíregyháza. A bejárást követő sajtótájékoztatón elmondta, ez 23 megyei jogú várost érintő, összesen 3500 milliárd forint összegű vidékfejlesztési program. A 3500 milliárd forintból már 760 milliárdot átadtak az önkormányzatoknak.


Kósa Lajos miniszter (balra) és Kovács Ferenc polgármester a helyszíni bejáráson
MTI Fotó: Balázs Attila

Nyíregyházára jelenleg 70 milliárd forint van betervezve, de a végére akár 90 milliárd forintra is nőhet ez az összeg. A Modern Városok Program csomagjára vonatkozó szerződést 2015. november 10-én írta alá a város. A beruházások egy része már megvalósult, ilyen például a Tokajig vezető kerékpárút, befejeződött a Kállay-kúria első üteme, és a város beszerzett 41 darab környezetbarát, modern autóbuszt is.

Már javában épül a négycsillagos hotel Sóstón
(Fotó: Lokál)

Számos projekt van még megvalósulás alatt. Ebből a csomagból épül a Nyíregyházi Állatparkban a látogatócentrum és hópárduckifutó, illetve a tervezés alatt álló jégkorszaki bemutató is. Zajlik a szabadtéri színpad felújítása, folyamatban van a nyugati elkerülő folytatása és mellette az új ipari park kialakítása, a nagykörút bezárása 2×2 sávval a vasútállomás utáni részen és az atlétikai centrum építése. Hamarosan megoldódhat a Tokaji úti vasútátkelés, itt még tervezik, hogy alul- vagy felüljáró legyen. Mind a TOP-os, mind pedig a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztések 2022-ig lezárulnak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.