2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szombathely

Kosáreső Szombathelyen

Továbbra is bevehetetlen a magyar kosárlabdacsapatok számára az Aréna Savaria. A sárga-feketék pontosan tíz évvel ezelőtt nyertek bajnokságot, és noha abból a csapatból már senki nem a Falco játékosa, a receptet még jól ismeri Srecko Sekulovic.

A sárga-feketék komolyan veszik ezt a szezont: jól szerepeltek a FIBA-kupában, még állnak a Magyar Kupában és a bajnokságban is a dobogót jelentő 3. helyet foglalják el.


Srecko Sekulovic vezetőedző külön kiemelte a remek hangulatot Fotó: falcokc.com

Február 9-én kemény és a végletekig izgalmas, Sopron KC elleni meccsel örvendeztette meg szurkolóit a Falco KC kosárcsapata. Az 1. és a 2. negyedben végig fej fej mellett haladtak a csapatok, a szünetben 44-48 volt az állás, aztán a 3. negyed az ellenfél 2 triplájával kezdődött, a ,,soproni” El-Amin nem tudott hibázni, 49-63-nál kialakult a meccsen legnagyobb, 14 pontos különbség. A hazai time-out felrázta a Falcót, Perl- és Váradi-dupla, majd az értékesített büntetők után 59-63 lett. Govens hiába szórta a kosarakat, Duvnjak szinte mindegyikre válaszolt, 67-73-nál fordultak a csapatok az utolsó játékrészre. A 4. negyedben Govens precíz büntetői után 78-77-nél visszavette a vezetést a Falco! Norfleet visszajött, lefogta Duvnjakot, majd beszórt egy triplát, de Henderson kétszer is betalált, 90-90-nél, 5 másodperccel a vége előtt a Falcónál volt a labda, de Govens ezúttal elhibázta a középtávolit, hosszabbítás következett.

Darrin Govens 26 egységig jutott a kéthosszabbításos derbin Fotó: falcokc.com

A ráadás első 5 perce nem döntött, a második hosszabbítás Perl-ziccerrel, majd Pustahvar-duplával indult, de Parker is betalált, ráadásul kétszer is, másodszor tripla lett, 107-108 volt ekkor. Aztán Norfleet büntetőivel megint a Falco vezetett 109-108-ra, a vége előtt 1 perccel Henderson ütött oda, Govens most,,csak” egyet szórt be, de jött a meccs legjobb hazai játékosa, Perl és a dupla, ezzel a végeredmény 114-109 lett! A meccs hazai legjobbja a 31 pontig jutó Perl Zoltán volt, aki szerint nagyon kemény mérkőzésre kényszerítette a Sopron a Falcót.


– Tudtuk, hogy a Sopron a tabellán elfoglalt helyénél jobb csapat, az elején nem is találtuk a ritmust, de 14 pontos hátrányból is visszajöttünk a meccsbe, az ellenfél extrán játszott, nagyon örülünk a győzelemnek – nyilatkozta a szombathelyiek egyik kedvence.

Srecko Sekulovic vezetőedző az izgalmas bajnoki után a legfontosabbnak azt nevezte, hogy nagyon sokat segített a közönség: kiváló hangulatot varázsoltak a szurkolók.

–  Nem voltunk ritmusban az első félidőben, rosszul védekeztünk az első két negyedben, a Sopron látta a sanszot, felpörgött, azt hitte, nyerhet. A lényeg, hogy megőriztük a várat. Büszke vagyok rá, hogy két egymást követő meccsen is hosszabbításban tudtunk nyerni – fogalmazott a szerb mester.

A sárga-feketék vezérszurkolója, Viszket Norbert szerint is izgalmas és nehéz volt a meccs. Szerinte a gyengébb csapatok mindig felszívják magukat a Falco ellen, de ilyen győzelmektől kap hatalmas erőt a továbbiakra a csapat.

Perl Zoltán volt a hazaiak legjobbja, 31 pontot dobott a szomszédváriaknak
Fotó: falcokc.com

Győzelmével a Falco a tabellán tovább őrzi előkelő 3. helyét. A még jobb szereplés érdekében pedig még meg is erősítették a csapatot, az új szerzemény az amerikai Steve Taylor jr. lett.  A Chicagóban pontosan 25 évvel ezelőtt született kosárlabdázó a 2017/2018-as szezon első részében a francia ligában szereplő JDA Dijon Bourgogne együttesét erősítette. A 206 centis amerikai kosárlabdázó szinte biztos, hogy a hétvégi debreceni Magyar Kupa-nyolcasdöntőben sárga-fekete színekben szerepelhet már.

A február 16–18. között, a Főnix Csarnokban rendezendő nyolcas döntőt a pécsiek ellen kezdi meg a Falco.

                                   

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.