EUR: 321,17 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Baja

Közel 450 millióból fejlődhet a Bajai Szakképzési Centrum

Kívül-belül átalakul a Bajai Szakképzési Centrum, az oktatási központhoz tartozó hat tagintézmény 449 millió forintból válhat korszerűbbé. Az összeget az ingatlanok modernizálása mellett eszközbeszerzésre, a szakmai képzések fejlesztésére, valamint otthonosabb kollégiumok kialakítására fordítja az intézmény.

A közelmúltban adták át a Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola megszépült épületét, hamarosan pedig újabb munkálatok kezdődnek a Bajai Szakképzési Centrumhoz tartozó ingatlanokban. Az intézmény közel 450 millió forint kormányzati és európai uniós pályázati forrást nyert el. A megvalósuló beruházások célja, hogy a diákok a lehető legkorszerűbb berendezések segítségével, otthonos környezetben szerezhessenek magas szintű szakmai képesítést.


A támogatásból felújítják a szakképzési centrumhoz tartozó kollégiumokat, korszerűbb vizesblokkok, konyhák és lakóegységek várják majd a tanulni vágyókat. A diákszállók közösségi terei is megváltoznak, a jövőben új sportpályák, szabadtéri főzőhelyek teszik otthonosabbá az épületeket. A Baja Szakképzési Centrum eszköztára modernebb számítástechnikai eszközökkel, a szakképzésekhez szükséges korszerűbb berendezésekkel, valamint teljes körű, ingyenes vezetéki nélküli internettel bővül. A munkálatok hamarosan elkezdődhetnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.