EUR: 322,69 Ft
CHF: 282,26 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Baja

Közel 450 millióból fejlődhet a Bajai Szakképzési Centrum

Kívül-belül átalakul a Bajai Szakképzési Centrum, az oktatási központhoz tartozó hat tagintézmény 449 millió forintból válhat korszerűbbé. Az összeget az ingatlanok modernizálása mellett eszközbeszerzésre, a szakmai képzések fejlesztésére, valamint otthonosabb kollégiumok kialakítására fordítja az intézmény.

A közelmúltban adták át a Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola megszépült épületét, hamarosan pedig újabb munkálatok kezdődnek a Bajai Szakképzési Centrumhoz tartozó ingatlanokban. Az intézmény közel 450 millió forint kormányzati és európai uniós pályázati forrást nyert el. A megvalósuló beruházások célja, hogy a diákok a lehető legkorszerűbb berendezések segítségével, otthonos környezetben szerezhessenek magas szintű szakmai képesítést.


A támogatásból felújítják a szakképzési centrumhoz tartozó kollégiumokat, korszerűbb vizesblokkok, konyhák és lakóegységek várják majd a tanulni vágyókat. A diákszállók közösségi terei is megváltoznak, a jövőben új sportpályák, szabadtéri főzőhelyek teszik otthonosabbá az épületeket. A Baja Szakképzési Centrum eszköztára modernebb számítástechnikai eszközökkel, a szakképzésekhez szükséges korszerűbb berendezésekkel, valamint teljes körű, ingyenes vezetéki nélküli internettel bővül. A munkálatok hamarosan elkezdődhetnek.

Kapcsolódó Cikkek