2019. január 24., csütörtök
Timót

Egyéb Kecskemét

Közelebb hozták a balettot a nézőkhöz

Tánccal fogadták az érkező vendégeket a művészek a Kecskemét City Balett nyílt napján a Kelemen László Kamara Színház előterében. A rendezvény apropóját az adta, hogy a társulat idén ünnepli ötödik születésnapját. 

A program nem titkolt célja, hogy feloldja a tánchoz kapcsolódó közhelyeket, közelebb hozza a balettet a nézőkhöz. Barta Dóra, a társulat vezetője nemcsak az elmúlt öt év bemutatóiról, hanem előadásaik kulisszatitkairól, munkastílusukról és a táncosok hétköznapjairól is beszélt. Bemutatták például azokat az eszközöket, amelyeket a felkészülés során használnak a balettosok, de a vállalkozó kedvű látogatók felpróbálhatták a spicc-cipőt is.


A társulat közelebb hozza a balettot a nézőkhöz.
fotó: Banczik Róbert

Természetesen műsorral is készültek a társulat tagjai az évforduló alkalmából, a nagyszínház nézőtéri galériájában pedig az eddigi előadásokon készült képekből nyílt fotókiállítás. A kiállítás megnyitóján a kecskeméti színház igazgatója, Cseke Péter és a város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is gratulált az elmúlt öt év sikereihez.

– A legpozitívabb eredmények azt tartom, hogy egy vidéki városban, itt, Kecskeméten hogyan integrálódott ez a műfaj. Ami külön értéke és öröme ennek a munkának, az, hogy a helyiek nagyon szeretik. A siker záloga a kemény munka és a minőség védelme, és természetesen a jövőben is ezt az utat szeretnénk követni – mondta Barta Dóra, a társulat vezetője.

A társulat fényképeinek kiállítását az érdeklődők március 31-ig tekinthetik meg a színház nézőtéri galériájában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Év eleji vérfrissítés

  Év eleji vérfrissítés

  Januárban a véradó kedv megcsappan, ezért nagy szükség van a – megszokott véradási napokon túl – ún. kiszállásos véradásokat szervezni. A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban várta a véradókat, hogy karjuk nyújtásával segítsenek embertársaikon.

 • Versek, képek, hangulatok

  Versek, képek, hangulatok

  Januárt írunk, amit ha máshonnan nem, hát onnan tudhatunk, hogy négy évszak szokásos IRKA-füzetei közül megjelent az utolsó, a negyedik, a téli is.

 • Átadták a FAG új gyártóüzemét

  Átadták a FAG új gyártóüzemét

  Debrecenben megnyitották a Schaeffler-csoport új gyártócsarnokát. A cég ezzel tovább bővítette gyártási kapacitását az autóipari termékek piacán, melyeket helyben, prémium minőségben állítanak elő.