EUR: 312,97 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Hódmezővásárhely

Krisztina meghódítja Amerikát!

Tősgyökeres hódmezővásárhelyiként hódítja meg Amerika szépségiparát Asztalos Krisztina maszkmester, akinek legutóbbi munkáját beválogatták a legjobbak közé az IMATS 2018-on, Los Angelesben.

Asztalos Krisztina maszkmester munka közben

Mesterünk 2010-ben kezdett el egyre intenzívebben foglalkozni a smink világával, de mindig is ez a vonal érdekelte. Több képzés után, három-négy éve foglalkozik komolyabban a maszkokkal. Természetesen ez a szakma nála is elég „prózai” munkákkal, lányok báli sminkjeivel indult el. Legtöbbször a húga, Asztalos Zsanett volt ezeknek a próbáknak az alanya. Ezek után úgy érezte, hogy kinőtte a beauty kategóriát, és elkezdett művészi vonalban gondolkodni.


Több hónap munkája és éveken át tartó tanulási folyamat van egy ilyen művészeti alkotás mögött

Krisztina édesanyja orosz, így ilyen nemzetiségű oktatót is választott magának annak idején, mert úgy érzi, az oroszok mindig kiemelkedők voltak az alkotás és a művészetek terén. Az első momentum – amit már sikernek könyvelt el – a hazai versenyek voltak, 2013–2014-ben pedig a budapesti magyar bajnokságon tarolt, minden kategóriában nyert. Két éve járt először Amerikában, ennek az volt az előzménye, hogy korábban Prágában sikerült bejutnia két filmforgatásra is, ahonnan meghívást kapott az amerikai egyhetes intenzív workshopra. Itt ismerkedett meg az amerikai technikákkal, anyagokkal, és azzal, hogy mi az elvárás.

– Nem egyszerű visszajönni egy-egy nagyobb amerikai show után Hódmezővásárhelyre. Még mindig kicsit csodabogárnak néznek. Azonban Vásárhelyen is rengeteg olyan szakember jön hozzám továbbképzésre, akikkel lehet dolgozni és haladni, azonos hőfokon égünk – mondta a maszkmester.


Krisztina már rengeteg karaktert meg tud formázni az általa elsajátított technikákkal, legyen az boszorkány vagy zombi, illetve kedveli az aprólékos, barokkos látványokat, ilyen volt a legutóbbi munkája is, amelyet a legjobbak közé válogattak be az IMATS 2018-on, Los Angelesben. Ennél a tervezéstől a megvalósításig teljesen szabad kezet kapott. A modell félmeztelen volt, a végeredmény pedig olyan lett, mintha ruhát viselne a hölgy. Egy ilyen mű elkészülte legalább egy hónapot vesz igénybe. Először gyurmával formázzák meg az elemeket, majd ezeket kiöntik formákba, és a formából kerül ki a maszk. Maga az applikálás arcra vagy testre már kevesebb idő.

A következő amerikai út áprilisban lesz, itt egy olyan rendezvényen alkothat, ahol nagy filmrendezők karaktereit kell újrafogalmazni a szakemberek saját nézetei szerint. A határ pedig a csillagos ég!

Kapcsolódó Cikkek