EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Lánczi Tamás: Összeállt a Gyurcsány-Vona-választási szövetség

A hódmezővásárhelyi polgármester-választás legnagyobb tanulsága, hogy világosan látható lett a Fidesz ellenfele – mondta Lánczi Tamás az Origónak. A Századvég vezető elemzője szerint összeállt a Gyurcsány-Vona választási szövetség.

A hódmezővásárhelyi időközi választással világos lett, ki a Fidesz politikai ellenfele – mondta Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője a lapnak. Egyértelműen összeállt a Gyurcsány-Vona-választási szövetség – tette hozzá. A politológus kifejtette, eddig nem volt látható a kormánypárt ellenfele, most pedig feljött a pályára ez a bizarr összefogás, amire korábban senki sem gondolt volna. Most megmutatta magát ez a koalíció, és a következő 40 napban mindent el fog követni, hogy megnyerje a választást.A kampány menetében egyértelmű változás állt be, mivel eddig nem lehetett pontosan tudni, hogy melyik politikai erő a Fidesz ellenfele, de ez mostantól kezdve teljes mértékben világos lett.


Lánczi az Origónak kifejtette, a helyi kampánystáb hibái is kellettek az ellenzéki jelölt győzelméhez, de az is fontos szempont, hogy az ellenzék minden erőforrását ide összpontosította. Kiskunhalasra nem koncentráltak ennyire, ezért ott a Fidesz, a korábbi, 2014-es eredményét jelentősen megjavítva tudott diadalmaskodni – tette hozzá. Szólt arról is, hogy mivel Gyurcsány Ferenc a legerősebb szereplő a baloldalon, ezért senkinek se legyen kétsége afelől, hogyha ez a bizarr koalíció nyer, akkor nagyon rövid időn belül a volt miniszterelnök lesz döntési pozícióban.

Tovább cikkek:


Kapcsolódó Cikkek