EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb XVIII.kerület

Latinosított Pestszentimre

Latin-amerikai hangulat lengte körül az elmúlt napokban a kerület imrei részét, köszönhetően a Pestszentimrei Közösségi Ház latin-amerikai programjainak.

Előbb Valentin-napon nyílt kiállítás a galériában Mexico mi amor címmel, majd vasárnap a térség kultúrájának több szeletét is bemutatták.


A gyerekek nagyon élvezték a színes ruhákat
( Fotó: Sáfár Tibor)

Közép- és Dél-Amerika köszönt vissza az öltözeteken
( Fotó: Sáfár Tibor)

A Vasút utcai PIK Házban március 2-ig tekinthetők meg a Rocháné Büdy Annamária egyetemi tanár és idegenvezető által készített mexikói képek, amelyeket huszonöt éves kint tartózkodása alatt készített.

– Hatéves korom óta fotózom, és Mexikóban több ezer képet készítettem az évtizedek alatt. Ezekből alig 50 látható itt, kedvcsinálónak. Ahhoz, hogy más népek kultúráját tiszteletben tartsuk, először a saját értékeinket kell megismernünk – mondta a bp18.hu-nak Büdy Annamária, akinek kiállítása kapcsolódott a Nemzetek Napja – Latin-Amerika című, február 18-án szintén a PIK-ben tartott egész napos rendezvényhez, amelyen többek között tangózhattunk, salsázhattunk, szambázhattunk és megkóstolhattuk a jellegzetes mexikói ételeket, miközben vetített képes előadásokon ismerkedhettünk meg más latin-amerikai országokkal is. A hangulat az ott dolgozókat is magával ragadta, kedvünkért még ők is szívesen beöltöztek.

A helyi ételek ízvilágát is megpróbálták visszaadni
( Fotó: Sáfár Tibor)

Ékszereket és apróságokat lehetett vásárolni
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek