2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Nagykanizsa

Látkép a toronyból

A tervek szerint tavasz elején átadják a Csónakázó-tó melletti felújított kilátót. Az egykori olajfúró tornyot a Zalaerdő Zrt. hozatta rendbe, s már csak néhány apróság van hátra a beruházásból – például üzembe helyezik a beléptetőrendszert.

A Csótó egyik látványosságát az 1970-es években nyitották meg kilátóként, s a több mint 40 méter magas építmény állapota mára alaposan leromlott. A Zalaerdő Zrt. ezért is döntött a teljes felújítás mellett, ami tavaly megtörtént, még kivilágítást is kapott az épület. A kivitelezők határidőre mindennel elkészültek, erre az évre csak a tereprendezés és az automata vezérlésű forgóajtó üzembe helyezése maradt.


A romantikus Kanizsa a magasból… (Fotó: Gergely Szilárd)

A szakemberek a kivilágítás több változatát is tesztelték, ma már a végleges üzemmódban pompázik a szerkezet, amelyet a tervek szerint március második felétől látogathatnak a kanizsaiak és az ide érkező vendégek. S hogy mit láthat az, aki kíváncsi 40 méter magasságból a Csótóra és a városra? Felvételünkön azt mutatjuk meg, hogy egy kellemes téli estén hogyan fest Nagykanizsa a kilátóból. Ez az élmény azonban egyelőre csak fotón élhető meg, a Csótó ékessége ugyanis még zárva van, de tavasztól bárki felkeresheti a megújult kilátót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.