EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Székesfehérvár

Látogatási tilalom a megye kórházaiban

Fejér Megyei Kormányhivatal a betegek védelme érdekében 2018. január 26-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményét.

A rendelkezés minden kórházi osztályra érvényes. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az influenzafigyelő szolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány átlépte a járványos küszöbértéket.


A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is tilos látogatni a bent fekvőket Fotó: K. Mátyás Bertalan

A megye területéről influenzaszerű tünetekkel járó közösségi halmozódást is jelentettek – közölte a kormányhivatal. A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok tájékoztatása alapján végzett becslés szerint 2018. január 15. és 21 között (2018 harmadik hetében) a megye területén 1102 fő, az előző hetinél 40,4 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók aránya mindhárom járási népegészségügyi osztály illetékességi területén tovább emelkedett. A területek érintettsége között ezen a héten is jelentős különbség figyelhető meg. Egy járási népegészségügyi osztály illetékességi területén meghaladta a járványos küszöbérték kétszeresét, egy járási népegészségügyi osztály illetékességi területén közelít a járványos küszöbérték kétszereséhez, a harmadik járási népegészségügyi osztály illetékességi területén is átlépte a járványos küszöbértéket.


Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya a gyermekek körében emelkedést, a fiatal felnőttek, a középkorúak és az idősek körében csökkenést mutat az előző héthez képest. Az orvoshoz forduló betegek 28,0 százaléka a 0–14 éves; 38,0 százaléka a 15–34 éves; 19,9 százaléka a 35–59 éves és 14,0 százaléka a 60 éves, illetve az e feletti korosztályból került ki. A betegek több mint egyharmadát változatlanul a fiatal felnőttek köréből jelentették – tájékoztatott a Fejér Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya.

Kapcsolódó Cikkek

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.