2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Pécs

Láttad már ezt a zászlót a kocsmákban?

Országosan is kimagaslót nyújtottak a Kiribati Nyestkutyák. A fura nevű pécsi kocsmakvízes csapat megnyerte az országos bajnokságot. Idén pedig már most az országos tabella élén állnak. A csapatzászlajuk pedig a Kiribati Köztársaság nemzeti lobogója!

Összesen 48 csapat indult azon a kocsmakvíz-bajnokságon, amit tavaly Budapesten rendeztek. A pécsi 8 fős csapat ranglista alapján került be a legjobbak közé.


– A csapatunknak, amelynek Kiribati Nyestkutyák a neve, nagyon vegyes érdeklődési körrel és végzettséggel rendelkező tagjai vannak, szerintem ez is segített minket – mondta Horváth Róbert.

A Kiribati Nyestkutyák elnevezés sem véletlen, ez is egy kvízhez köthető.


– Az egyik játék alkalmával az volt a kérdés, hogy melyik az a térség, amelyik eltűnhet 2030-ra, ezért már most más területeket vásárol magának. A megoldás a csendes-óceáni Kiribati volt. Persze, mi nem tudtuk, de most már legalább más is tudja – meséli nevetve Róbert.

Mi is a kocsmakvíz?

Az Angliából először Budapestre behozott, majd onnan Pécsre is leszivárgó kocsmakvíz hamar kedvelt szórakozási forma lett. Most már heti szinten 200–250-en is játsszák az összetett kérdésekből és feladatokból álló kvízt Pécsett.

– Ebben az a jó, hogy a huszonévestől kezdve az idősebbekig bárki beszállhat és közben  baráti társaságok alakulnak ki – mondja Horváth Róbert, az egyik pécsi kvíz vezetője.

A kocsmakvíz pedig azért kocsmakvíz, mert az etikai kódexben is le van fektetve, hogy azoknak a tagoknak, akik ezt játsszák, illik fogyasztani is a megadott helyen. A pubok ezért ingyen biztosítják a gyakran 50-60 fős társaságoknak a helyet.

Pécsett három helyen is játsszák 

Pécsett a QuizNight és a Kvíz Zóna országos játék, ami annyit jelent, hogy ugyanabban az időben ugyanaz a kérdéssor megy le mindenhol szerte az országban. A jó válaszokért pedig pontok járnak. Persze Pécs nem lenne Pécs, ha nem lenne helyi szintű kocsmakvíze. Ez a Monday Quiz, amit kéthetente rendeznek az Eozin Korzóban.

A csapatokhoz bármikor lehet csatlakozni vagy újakat létrehozni. A Kiribati Nyestkutyákról is lehet bővebben olvasni, hiszen a bajnokcsapatnak már csoportja is van a közösségi oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.