EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,73 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Pécs

Láttad már ezt a zászlót a kocsmákban?

Országosan is kimagaslót nyújtottak a Kiribati Nyestkutyák. A fura nevű pécsi kocsmakvízes csapat megnyerte az országos bajnokságot. Idén pedig már most az országos tabella élén állnak. A csapatzászlajuk pedig a Kiribati Köztársaság nemzeti lobogója!

Összesen 48 csapat indult azon a kocsmakvíz-bajnokságon, amit tavaly Budapesten rendeztek. A pécsi 8 fős csapat ranglista alapján került be a legjobbak közé.


– A csapatunknak, amelynek Kiribati Nyestkutyák a neve, nagyon vegyes érdeklődési körrel és végzettséggel rendelkező tagjai vannak, szerintem ez is segített minket – mondta Horváth Róbert.

A Kiribati Nyestkutyák elnevezés sem véletlen, ez is egy kvízhez köthető.


– Az egyik játék alkalmával az volt a kérdés, hogy melyik az a térség, amelyik eltűnhet 2030-ra, ezért már most más területeket vásárol magának. A megoldás a csendes-óceáni Kiribati volt. Persze, mi nem tudtuk, de most már legalább más is tudja – meséli nevetve Róbert.

Mi is a kocsmakvíz?

Az Angliából először Budapestre behozott, majd onnan Pécsre is leszivárgó kocsmakvíz hamar kedvelt szórakozási forma lett. Most már heti szinten 200–250-en is játsszák az összetett kérdésekből és feladatokból álló kvízt Pécsett.

– Ebben az a jó, hogy a huszonévestől kezdve az idősebbekig bárki beszállhat és közben  baráti társaságok alakulnak ki – mondja Horváth Róbert, az egyik pécsi kvíz vezetője.

A kocsmakvíz pedig azért kocsmakvíz, mert az etikai kódexben is le van fektetve, hogy azoknak a tagoknak, akik ezt játsszák, illik fogyasztani is a megadott helyen. A pubok ezért ingyen biztosítják a gyakran 50-60 fős társaságoknak a helyet.

Pécsett három helyen is játsszák 

Pécsett a QuizNight és a Kvíz Zóna országos játék, ami annyit jelent, hogy ugyanabban az időben ugyanaz a kérdéssor megy le mindenhol szerte az országban. A jó válaszokért pedig pontok járnak. Persze Pécs nem lenne Pécs, ha nem lenne helyi szintű kocsmakvíze. Ez a Monday Quiz, amit kéthetente rendeznek az Eozin Korzóban.

A csapatokhoz bármikor lehet csatlakozni vagy újakat létrehozni. A Kiribati Nyestkutyákról is lehet bővebben olvasni, hiszen a bajnokcsapatnak már csoportja is van a közösségi oldalon.

Kapcsolódó Cikkek