EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb VI.kerület VII.kerület

Látták a medvét

Természetes, hogy a medve volt a főszereplő a Fővárosi Állat- és Növénykert hétvégéi, Állatok farsangja című rendezvényén. A néphiedelem szerint ha a medve február 2-án kijön a barlangjából, és nem látja a saját árnyékát, akkor nem lesz hosszú a tél.

Nem tudjuk, a medve tudja-e ezt, de az emberek nagyon is, hiszen ilyenkor országszerte minden állatkertben izgatottan lesik a derék ragadozó minden mozdulatát. A Városligetben egész kis fesztivált kerítettek az esemény köré, amelyben már nem csak a medvéknek jutott szerep. A látogatók külön tanulmányozhatták például az olyan állatokat, amelyek természetes megjelenése jelmezviseletre emlékeztet: például a koronás galambokat és a „frakkos” pingvineket. A péntektől vasárnapig tartó rendezvényen rengeteg program várta az érdeklődőket.


A jegesmedve nem az árnyékával törődött, inkább  halból, zöldségekből és gyümölcsökből készült „jeges farsangi fánkkal”  (fotók: MTI)

Emberek állatbőrben – így fogadták az érkező gyerekeket

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.