EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Lemondott kutyájáról a brutális rendőr

Később lehet csak örökbe fogadni azt az ötéves havanese kutyust, amelyet rendőr gazdája még a hét elején egy hatalmas ütéssel „küldött be” szolgálati kocsija csomagtartójába. Zora jelenleg az Állatvédőrségnél van, Tornóczky Anita szerint tulajdonosa lemondott róla.

Egy nap alatt több mint százezren nézték meg azt a brutális videót, amelyet a legnagyobb közösségi oldalra tettek fel hétfőn. Ezen egy rendőr látható, aki hatalmas ütést mér egy kutyára, amely ezáltal valósággal berepül a rendőrségi autó csomagtartójába. A kocsi másik oldalán egy rendőrnő, valószínűleg a járőrtársa látható a dányi utcán.


A történtek után a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kiadott egy közleményt, amelyben azt írták: a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el, aminek eredményeként az érintett rendőrt szolgálati beosztásából azonnali hatállyal felfüggesztette. A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője az ügy további vizsgálata céljából feljelentést tett.

Forrás: Tornóczky Anita

A Lokál megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, ahol dr. Costopulos Orestis helyettes szóvivő úgy tájékoztatott minket: az ügyben egy magánszemély még kedden feljelentést tett állatkínzás vétsége miatt, aminek elbírálása folyamatban van.


Forrás: Tények

A gödöllői rendőrök azonnal intézkedtek a kutya soron kívüli állatorvosi vizsgálatáról, amely elsődlegesen megállapította, hogy az eb nem szenvedett sérülést a történtek során.
A Tények szerda esti adásából kiderült, hogy a kutya a keddi napot még kutyaiskolában töltötte, majd a Tornóczky Anita nevével fémjelzett Állatvédőrséghez került.
– A kutyust ezen az egy eseten kívül sosem bántották, ez biztos. Nagyon kiegyensúlyozott, normális állat, még kozmetikázva is van. A gazda elmondásából az derült ki, hogy megkapta a kisgyermekét, utána a felesége leszidta, ezért kiszaladt a kertből. Az említett videón már az látható, hogy a gazdája elkapta az utcán és megfenyítette – mondta a Tényeknek Tornóczky Anita, aki azt is hozzátette, hogy a rendőr lemondott Zoráról. A műsorból egyébként kiderült, hogy a rendőr, akinek két gyermeke van, felesége pedig várandós, még a rendőrség állományában van.
Lapunk is megkereste Tornóczky Anitát, aki a kutya örökbe fogadásával kapcsolatban azt mondta: erre majd csak később, a kutya nevelése után kerülhet sor, ám az már most látszik, hogy Zora nem szereti, ha babusgatják, gyömöszölik, így kisgyerekes családnak nem fogják örökbe adni.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.