EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld

Lemondott kutyájáról a brutális rendőr

Később lehet csak örökbe fogadni azt az ötéves havanese kutyust, amelyet rendőr gazdája még a hét elején egy hatalmas ütéssel „küldött be” szolgálati kocsija csomagtartójába. Zora jelenleg az Állatvédőrségnél van, Tornóczky Anita szerint tulajdonosa lemondott róla.

Egy nap alatt több mint százezren nézték meg azt a brutális videót, amelyet a legnagyobb közösségi oldalra tettek fel hétfőn. Ezen egy rendőr látható, aki hatalmas ütést mér egy kutyára, amely ezáltal valósággal berepül a rendőrségi autó csomagtartójába. A kocsi másik oldalán egy rendőrnő, valószínűleg a járőrtársa látható a dányi utcán.


A történtek után a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kiadott egy közleményt, amelyben azt írták: a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el, aminek eredményeként az érintett rendőrt szolgálati beosztásából azonnali hatállyal felfüggesztette. A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője az ügy további vizsgálata céljából feljelentést tett.

Forrás: Tornóczky Anita

A Lokál megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, ahol dr. Costopulos Orestis helyettes szóvivő úgy tájékoztatott minket: az ügyben egy magánszemély még kedden feljelentést tett állatkínzás vétsége miatt, aminek elbírálása folyamatban van.


Forrás: Tények

A gödöllői rendőrök azonnal intézkedtek a kutya soron kívüli állatorvosi vizsgálatáról, amely elsődlegesen megállapította, hogy az eb nem szenvedett sérülést a történtek során.
A Tények szerda esti adásából kiderült, hogy a kutya a keddi napot még kutyaiskolában töltötte, majd a Tornóczky Anita nevével fémjelzett Állatvédőrséghez került.
– A kutyust ezen az egy eseten kívül sosem bántották, ez biztos. Nagyon kiegyensúlyozott, normális állat, még kozmetikázva is van. A gazda elmondásából az derült ki, hogy megkapta a kisgyermekét, utána a felesége leszidta, ezért kiszaladt a kertből. Az említett videón már az látható, hogy a gazdája elkapta az utcán és megfenyítette – mondta a Tényeknek Tornóczky Anita, aki azt is hozzátette, hogy a rendőr lemondott Zoráról. A műsorból egyébként kiderült, hogy a rendőr, akinek két gyermeke van, felesége pedig várandós, még a rendőrség állományában van.
Lapunk is megkereste Tornóczky Anitát, aki a kutya örökbe fogadásával kapcsolatban azt mondta: erre majd csak később, a kutya nevelése után kerülhet sor, ám az már most látszik, hogy Zora nem szereti, ha babusgatják, gyömöszölik, így kisgyerekes családnak nem fogják örökbe adni.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szájer: Brüsszel nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot

    Szájer: Brüsszel nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot

    Szájer József fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő óriási eredménynek tartja, hogy Olaszország a sarkára állt és véget vetett a tengerből kimentett bevándorlók befogadásának, amivel azt az üzenetet küldik az Afrikából és Ázsiából útra kelni akaróknak, hogy Európában vége a gazdasági bevándorlókat tárt karokkal váró politikának.

  • Ez lett az év szava 2017-ben

    Ez lett az év szava 2017-ben

    A Budapesten üzemeltetett közbringarendszer nevének mozaikszava, a Bubi lett a tavalyi év szava a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (Manyszi) munkatársai és szakmai partnerei véleménye alapján – közölte Minya Károly nyelvész szombaton este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Széphalmon.