2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XVI.kerület

Letették a bölcsi alapkövét

A Kertváros fejlesztéséért tett erőfeszítések újabb látványos sikere, hogy a kormány 100 millió forinttal járul hozzá a Napsugár Bölcsőde bővítéséhez.

Szatmáry Kristóf XVI. kerületi országgyűlési képviselő az alapkőletételen elmondta, hogy a beruházás teljes értéke 292 millió forint, a fennmaradó összeget a kertvárosi önkormányzat biztosítja. A fejlesztéssel az intézmény jelenlegi 84 férőhelye 140-re bővül.
– Büszke vagyok arra, hogy az én képviselői tevékenységem is hozzájárult ahhoz, hogy a kormány 100 millió forinttal támogassa a Napsugár Bölcsőde bővítését – mondta Szatmáry Kristóf, aki emlékeztetett arra, hogy idén már a második nagyberuházáshoz sikerült a kormány anyagi támogatását is megszerezni.
– Januárban a Jókai utcai szakrendelő korszerűsítéséről szóló terveket ismertetve számolhattam be arról, hogy az állam közel 1,2 milliárd forinttal finanszírozza a bővítést. Ezek a fejlesztések jól mutatják, hogy Kertváros a kormány számára is kiemelt fontosságú.


Kovács Péter és Szatmáry Kristóf tette le a bölcsi alapkövét (Fotó: XVI. Kerületi Újság)


A Napsugár Bölcsőde bővítésével az eddigi 84 férőhely 140-re emelkedik, és 15 sajátos nevelési igényű gyermek gondozására is lehetőség nyílik. Összesen 400 négyzetméter alapterületű épületet építenek, amely mellé 500 négyzetméternyi játszókert is társul majd. Kerékpártároló, valamint 10 parkolóállás is készül a beruházás keretében, utóbbiak közül az egyik akadálymentes lesz. 12 új munkahely létrejöttével is számol az önkormányzat.
– A kerület vezetése a Fejlődő Kertváros program keretében vállalta, hogy évről évre felújít egy óvodát, iskolát, illetve egy rendelőintézetet – mondta el Kovács Péter, a kerület polgármestere. – A bölcsődebővítés nem szerepelt ebben a programban, de mivel a XVI. kerület a főváros azon szerencsés része, ahol a lakosság növekszik, illetve a legtöbb gyermek születik, a városvezetés teljes mellszélességgel állt ki a fejlesztés mellett. 

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.