2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Lisztkukacokból készített kutyáknak jutalomfalatokat egy cég

Lisztkukacokból készített kutyáknak jutalomfalatokat egy német cég.

Az EntoNative a Potsdami Egyetem Táplálkozástudományi Intézetének kutatási projektje keretében fejlesztette ki a jutalomfalatokat.

A 2017 áprilisában alapított cég hagyományos húsok nélkül készíti termékeit, a rovarok jelentik az egyetlen proteinforrást. Az ötlet, hogy rovarokból készüljön a falatka, egy ázsiai tanulmányútról származik.

A TeneTrio nevű márka termékei így allergiás kutyák számára is ideálisak. Ina Henkelnek, a cég vezetőjének elmondása szerint befektetéseknek köszönhetően kibővítenek egy potsdami lisztkukactenyészetet. A cég webshopja már elérhető, a német kutyatulajdonosok már vásárolhatnak is belőle.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ősszel is a paradicsomban!

  Ősszel is a paradicsomban!

  A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

 • Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz a kelet-csehországi Pardubice közelében csütörtökön, legalább tizen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben sérültek meg – közölte a CT cseh televízió a mentőszolgálat egyik szóvivőjére hivatkozva.

 • A nap képe: Törésvonal

  A nap képe: Törésvonal

  Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.