2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Liu Shaolin B döntős 500 méteren

Liu Shaolin Sándor a B döntőbe jutott a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

Nehéz lett volna ennél nehezebb futamot összeválogatni a magyar számára, ugyanis az egyes pozícióból indult az egy körrel korábban világcsúccsal futamgyőztes kínai Vu Ta-csing, másik oldalán pedig az 1000 méter kanadai aranyérmese, Samuel Girard.


A futam nagyon izgalmasan kezdődött, ugyanis az MTK 22 éves klasszisa összeakadt az első kanyarban Girarddal, de előbbi volt belül, így a kanadai húzta a rövidebbet, teljesen kisodródott. Azonban a táv 2016-os magyar világbajnoka is ritmust vesztett, s a kazah Abzal Azsgalijev elment mellette. A magyar gyorskorcsolyázó szerencséjére azonban törött pengedarabok maradtak a jégen, így leállították a futamot.

Másodjára Liu Shaolin tisztán megtartotta a második helyet, Girard nem volt annyira agresszív ezúttal a rajtnál, de aztán rögtön az első kigyorsításnál belülre került az egyenesben, így feljött másodiknak. A magyar versenyző két körig kereste a támadási lehetőséget, majd amikor úgy tűnt, megindulhat, kissé megbotlott, újabb lehetősége pedig már nem akadt a tempóvesztés miatt. Harmadik helyével a kisdöntőbe került, ahol a holland Daan Breeuwsma, a kínai Zsen Ce-vej és a japán Szakazume Rioszuke lesz az ellenfele.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.