EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Sport

Liu Shaolin B döntős 500 méteren

Liu Shaolin Sándor a B döntőbe jutott a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

Nehéz lett volna ennél nehezebb futamot összeválogatni a magyar számára, ugyanis az egyes pozícióból indult az egy körrel korábban világcsúccsal futamgyőztes kínai Vu Ta-csing, másik oldalán pedig az 1000 méter kanadai aranyérmese, Samuel Girard.


A futam nagyon izgalmasan kezdődött, ugyanis az MTK 22 éves klasszisa összeakadt az első kanyarban Girarddal, de előbbi volt belül, így a kanadai húzta a rövidebbet, teljesen kisodródott. Azonban a táv 2016-os magyar világbajnoka is ritmust vesztett, s a kazah Abzal Azsgalijev elment mellette. A magyar gyorskorcsolyázó szerencséjére azonban törött pengedarabok maradtak a jégen, így leállították a futamot.

Másodjára Liu Shaolin tisztán megtartotta a második helyet, Girard nem volt annyira agresszív ezúttal a rajtnál, de aztán rögtön az első kigyorsításnál belülre került az egyenesben, így feljött másodiknak. A magyar versenyző két körig kereste a támadási lehetőséget, majd amikor úgy tűnt, megindulhat, kissé megbotlott, újabb lehetősége pedig már nem akadt a tempóvesztés miatt. Harmadik helyével a kisdöntőbe került, ahol a holland Daan Breeuwsma, a kínai Zsen Ce-vej és a japán Szakazume Rioszuke lesz az ellenfele.

Kapcsolódó Cikkek

 • Novemberben térhet vissza Tomori

  Novemberben térhet vissza Tomori

  Minden bizonnyal november végén léphet pályára ismét Tomori Zsuzsanna, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC válogatott kézilabdázója.

 • Rasovszky kereste a legtöbbet az Eb-n

  Rasovszky kereste a legtöbbet az Eb-n

  Rasovszky Kristóf történelmet írt Glasgow-ban: ő az első férfi nyílt vízi versenyző, aki három egyéni számban dobogós volt: 5 és 25 kilométeren arany-, 10-en pedig ezüstérmet szerzett.

 • Tizenkét aranyat szereztünk a fekvenyomó Eb-n

  Tizenkét aranyat szereztünk a fekvenyomó Eb-n

  Sporttörténelmi magyar szereplés a franciaországi RAW fekvenyomó Európa-bajnokságon! A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a magyar válogatott minden idők legjobb hazai Eb-szereplését produkálta, miután 12 aranyérmet szerzett.