EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Tapolca

Lovas farsanggal űzték el a telet a nagyvázsonyiak

Maskarás lovak parádéjával, kiszebábégetéssel és pálinkamustrával telt az idei farsang Nagyvázsonyban. A hangos, hangulatos mulatságon az egész falu részt vett, hogy közösen űzzék el a telet a településről. A lovas farsang egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen a környéken egyedül Nagyvázsonyban van ilyen rendezvény.

– Ez egy családias télűző ünnepség a Nemesleányfalui Lovas Egyesület és a nagyvázsonyi önkormányzat szervezésében. Nem szeretnénk fesztivált csinálni belőle, mert azokból már van elég a környéken. Jövőre is megrendezzük, hiszen óriási az érdeklődés, de megmarad egy másfél-két órás könnyed összejövetelnek – fogalmazott a település polgármestere. Fábry Szabolcs hozzátette, hogy a lovak évek óta a település jelképei, így külön öröm, hogy még több emberhez közelebb hozhatják őket.


A résztvevők a lovasiskola udvarán gyülekeztek, ahol feldíszítették a tizenöt fogatot, majd útnak indultak. „Vesszen a tél, vesszen a tél!” – skandálták a falu központjába érve, miközben a hagyományt követve elégették a kiszebábot.

A lovas farsangot a III. Pálinkamustra kísérte, amelyre húszféle pálinkát neveztek be a helyi gazdák. Az érdeklődők a hagyományos körte és szilva mellett olyan különlegességekkel is találkozhattak, mint a szarvasgombás öreg körte.

A farsangi mulatságot bállal zárta a falu, abban a reményben, hogy igyekezetük nem volt hiábavaló, és sikeresen elűzték a telet.

Fotó: Izsóné Renáta

Kapcsolódó Cikkek