EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Tapolca

Lovas farsanggal űzték el a telet a nagyvázsonyiak

Maskarás lovak parádéjával, kiszebábégetéssel és pálinkamustrával telt az idei farsang Nagyvázsonyban. A hangos, hangulatos mulatságon az egész falu részt vett, hogy közösen űzzék el a telet a településről. A lovas farsang egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen a környéken egyedül Nagyvázsonyban van ilyen rendezvény.

– Ez egy családias télűző ünnepség a Nemesleányfalui Lovas Egyesület és a nagyvázsonyi önkormányzat szervezésében. Nem szeretnénk fesztivált csinálni belőle, mert azokból már van elég a környéken. Jövőre is megrendezzük, hiszen óriási az érdeklődés, de megmarad egy másfél-két órás könnyed összejövetelnek – fogalmazott a település polgármestere. Fábry Szabolcs hozzátette, hogy a lovak évek óta a település jelképei, így külön öröm, hogy még több emberhez közelebb hozhatják őket.


A résztvevők a lovasiskola udvarán gyülekeztek, ahol feldíszítették a tizenöt fogatot, majd útnak indultak. „Vesszen a tél, vesszen a tél!” – skandálták a falu központjába érve, miközben a hagyományt követve elégették a kiszebábot.

A lovas farsangot a III. Pálinkamustra kísérte, amelyre húszféle pálinkát neveztek be a helyi gazdák. Az érdeklődők a hagyományos körte és szilva mellett olyan különlegességekkel is találkozhattak, mint a szarvasgombás öreg körte.

A farsangi mulatságot bállal zárta a falu, abban a reményben, hogy igyekezetük nem volt hiábavaló, és sikeresen elűzték a telet.

Fotó: Izsóné Renáta

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.