EUR: 317,39 Ft
CHF: 279,59 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Magyarul állt ki Orbán mellett a svéd politikus

Magyarul védte Orbán Viktort a svéd parlamentben a Svéd Demokraták országgyűlési képviselője. Magyarország a saját kultúrájának és népének megőrzéséért cselekszik, védi Európa határait és kiállt az EU és az USA támadásaival szemben. Ugyancsak ellenállt a Soros Györgynek dolgozó civil szervezetek kampányának – mondta egyebek mellett Kent Ekeroth. 

Tisztelt Orbán Viktor, miniszterelnök úr, köszönöm szépen, hogy kiáll Európáért! – mondta magyarul Kent Ekeroth, a Svéd Demokraták országgyűlési képviselője a magyar kormány védelmében a múlt héten, írta az Index.

Kent Ekeroth (Fotó: wikimedia.org)

Ekeroth a hazáját különös országnak, a világ legszélsőségesebb demokráciájának nevezte, amely gonosznak, antidemokratikusnak, totalitáriusnak állította be Magyarországot az elmúlt években. Ehhez képest szerinte Magyarország a józan észt szimbolizálja, ami pontosan az ellenkezője annak, amit a svéd parlament balliberális erői képviselnek.

Magyarország a saját kultúrájának és népének megőrzéséért cselekszik, védi Európa határait és kiállt az EU és az USA támadásaival szemben. Ugyancsak ellenállt a Soros Györgynek dolgozó civil szervezetek kampányának – mondta Ekeroth. „Vicces, hogy önök felháborodnak, amikor egyes országokat az amerikai vagy a svéd választásokba való beavatkozással vádolnak, de örülnek, ha az USA vagy Soros megpróbál ennek az országnak a választásába beavatkozni. A képmutatás magas foka” – tette hozzá.


Ekeroth megemlítette, hogy Magyarország ellenállt az oszmán törekvéseknek Európa meghódítására, és a megszállás ellenére is kiállt a kommunizmus bűneivel szemben.

Ekeroth beszédét az alábbi videóban tekintheti meg, 1:43-nál kezd el magyarul beszélni:


További cikkek:

Nem leszünk bevándorlóország

Orbán Viktor az elmúlt napokban kampánykörútba kezdett, hogy személyesen is hangsúlyozza az ország több településén, mennyire fontos országunk védelme. Szerdán Dunaújvárosban járt a miniszterelnök, ahol a helyi hokicsapat mezét is megkapta.

– A legfontosabbnak azt tartom, hogy védjük meg az országot, mert hiába vannak remek terveink, hiába építünk uszodát, hiába lesz munkahely a Dunaferrben meg a városba betelepülő más beruházásoknál, ha az országot nem védjük meg, akkor hiába a sok fejlesztés – nyilatkozta a Dunaújvárosi Hírlapnak. Hozzátette: Magyarországot nem engedik bevándorlóországgá tenni.

Hangsúlyozta, hogy a veszély két irányból is fenyeget: egyrészt dél felől, ahol a kerítéssel „meg kell fogni az illegális migránsokat”, ami a következő egy-két évtizedben elhúzódó küzdelem lesz, másfelől az Európai Unió irányából, mert Brüsszel most egy újabb támadást indított. „Azt szeretnék, ha júniusig, de mindenképpen az év első felében születne egy végleges döntés a kötelező betelepítési kvótákról. Mi pedig ezt mindenképpen szeretnénk megakadályozni” – fogalmazott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint 2000 települést érint a falusi csok

  Több mint 2000 települést érint a falusi csok

  Több mint 2000 települést érint a falusi családi otthonteremtési támogatás (csok) – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Az MSZP-nek egyetlen előnye, de az sem ér sokat

  Az MSZP-nek egyetlen előnye, de az sem ér sokat

  Az MSZP egyetlen előnye, hogy történelmi pártként, az MSZMP utódjaként ismert, jól beágyazott, – s főként az idősebbek körében – népszerű politikai erő – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Idén is kitarthat a gazdasági növekedés lendülete

  Idén is kitarthat a gazdasági növekedés lendülete

  A Takarékbank vezető elemzője szerint “nagyon nagyot kellene fékezni ahhoz, hogy öt százalékról becsússzunk négy százalék alá”, ezért négyszázalékos növekedéssel nyugodtan lehet számolni, de akár még ezt is meghaladhatja a 2019-es GDP bővülése.