EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Magyarul állt ki Orbán mellett a svéd politikus

Magyarul védte Orbán Viktort a svéd parlamentben a Svéd Demokraták országgyűlési képviselője. Magyarország a saját kultúrájának és népének megőrzéséért cselekszik, védi Európa határait és kiállt az EU és az USA támadásaival szemben. Ugyancsak ellenállt a Soros Györgynek dolgozó civil szervezetek kampányának – mondta egyebek mellett Kent Ekeroth. 

Tisztelt Orbán Viktor, miniszterelnök úr, köszönöm szépen, hogy kiáll Európáért! – mondta magyarul Kent Ekeroth, a Svéd Demokraták országgyűlési képviselője a magyar kormány védelmében a múlt héten, írta az Index.

Kent Ekeroth (Fotó: wikimedia.org)

Ekeroth a hazáját különös országnak, a világ legszélsőségesebb demokráciájának nevezte, amely gonosznak, antidemokratikusnak, totalitáriusnak állította be Magyarországot az elmúlt években. Ehhez képest szerinte Magyarország a józan észt szimbolizálja, ami pontosan az ellenkezője annak, amit a svéd parlament balliberális erői képviselnek.

Magyarország a saját kultúrájának és népének megőrzéséért cselekszik, védi Európa határait és kiállt az EU és az USA támadásaival szemben. Ugyancsak ellenállt a Soros Györgynek dolgozó civil szervezetek kampányának – mondta Ekeroth. „Vicces, hogy önök felháborodnak, amikor egyes országokat az amerikai vagy a svéd választásokba való beavatkozással vádolnak, de örülnek, ha az USA vagy Soros megpróbál ennek az országnak a választásába beavatkozni. A képmutatás magas foka” – tette hozzá.


Ekeroth megemlítette, hogy Magyarország ellenállt az oszmán törekvéseknek Európa meghódítására, és a megszállás ellenére is kiállt a kommunizmus bűneivel szemben.

Ekeroth beszédét az alábbi videóban tekintheti meg, 1:43-nál kezd el magyarul beszélni:


További cikkek:

Nem leszünk bevándorlóország

Orbán Viktor az elmúlt napokban kampánykörútba kezdett, hogy személyesen is hangsúlyozza az ország több településén, mennyire fontos országunk védelme. Szerdán Dunaújvárosban járt a miniszterelnök, ahol a helyi hokicsapat mezét is megkapta.

– A legfontosabbnak azt tartom, hogy védjük meg az országot, mert hiába vannak remek terveink, hiába építünk uszodát, hiába lesz munkahely a Dunaferrben meg a városba betelepülő más beruházásoknál, ha az országot nem védjük meg, akkor hiába a sok fejlesztés – nyilatkozta a Dunaújvárosi Hírlapnak. Hozzátette: Magyarországot nem engedik bevándorlóországgá tenni.

Hangsúlyozta, hogy a veszély két irányból is fenyeget: egyrészt dél felől, ahol a kerítéssel „meg kell fogni az illegális migránsokat”, ami a következő egy-két évtizedben elhúzódó küzdelem lesz, másfelől az Európai Unió irányából, mert Brüsszel most egy újabb támadást indított. „Azt szeretnék, ha júniusig, de mindenképpen az év első felében születne egy végleges döntés a kötelező betelepítési kvótákról. Mi pedig ezt mindenképpen szeretnénk megakadályozni” – fogalmazott.

Kapcsolódó Cikkek