2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Sport

Már a dobogó közelében a férfiváltó

Nem tanácsos előre inni a medve bőrére, de 38 év után Phjongcshangban végre elérhető közelségbe került egy újabb magyar téli olimpiai érem: a férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó döntőbe jutott.

Ki hitte volna néhány éve, hogy 2018-ban a fél ország a tévéképernyőkre szegezett tekintettel izgul a téli játékok rövid pályás gyorskorcsolyaszámainál? Sőt: hangosan vagy hangtalanul imádkozik azért, nehogy a magyar versenyző felbukjon vagy fellökjék, netán kizárják. Imáink félig-meddig meghallgattattak, hiszen az 1000 méteres táv első előfutamában induló Liu Shaoangot kizárták, miután ütközött a japán Sakazuméval. Bátyja, Liu Shaolin Sándor azonban az újraindított futamát megnyerte, és a szombati negyeddöntőben folytathatja.


A felemás kezdés nem vette el a fivérek kedvét, a veterán Knoch Viktorral, Burján Csabával kiegészült kvartettjük a váltóban döntőbe jutott. Legrosszabb esetben is megvan már a negyedik helyezés a jövő csütörtöki döntőben, ám ennél merészebb terveik vannak. A Regőczy, Sallay jégtáncos pár 1980-as ezüstje után újabb magyar téli olimpiai érem születhet. Az esélyekkel nem érdemes foglalkozni, a dél-koreaiak, a kínaiak és a kanadaiak elleni küzdelem során minden megtörténhet, még az is, hogy… De tényleg ne igyunk előre a medve bőrére! A hölgyeknek már nem sikerült ilyen jól a nap, 500 méteren Keszler Andrea és Jászapáti Petra sem jutott tovább.

Nagy Konrád a 29. helyen végzett 1500 méteres gyorskorcsolyázásban, míg az alpesi sízők kombinációs versenyében Samsal Dalibor 32., Kékesi Márton 35. lett, Kónya Ádám pedig a sífutók klasszikus számában 68.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek