2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Miskolc

Már nagyon várják a tavaszt!

Farsangi hangulatban több száz gyerek búcsúztatta el a telet az Avason. A miskolci télben a velencei és a riói karnevál elevenedett meg, de a magyar hagyományokhoz hűen volt busójárás és kiszebábégetés is.

Az Avasi Gimnázium előtt találkoztak a télűző avasi diákok. A farsangi maszkok mellett a zene sem hiányzott. Barsi Csaba és az Agyagbanda szolgáltatta a zenét, majd elindult a télűző gyereksereg, hogy az egész Avason hirdesse, véget akar vetni a télnek.


Farsangi felvonulás az Agyagbanda vezetésével – fotó: Facebook / Lokál

A magyar hagyományokhoz hűen nem hiányoztak a busók és a kiszebáb sem. Az ünneplő, táncoló hangoskodó gyerekek vidám hangulatban olvasták rá a tél átkait, majd tűzre vetették a bábot, ezzel üzenve, hogy szeretnék, ha véget érne a tél.

Több száz gyerek búcsúztatta a telet – fotó: Facebook / Lokál

A kiszebáb a tűz martaléka lett, az ünneplő, tavaszváró tömeg pedig a farsangi díszbe öltözött Avas kilátóhoz vonult, ahol a fánk mellett Velence és Rio de Janeiro karneváli hangulata várta a kicsiket és nagyokat. Az Avasi Farsangi Karnevált hatodik alkalommal rendezték meg, amelyen idén már több mint háromszáz gyerek vett részt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.