EUR: 313,91 Ft
CHF: 276,69 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Miskolc

Már nagyon várják a tavaszt!

Farsangi hangulatban több száz gyerek búcsúztatta el a telet az Avason. A miskolci télben a velencei és a riói karnevál elevenedett meg, de a magyar hagyományokhoz hűen volt busójárás és kiszebábégetés is.

Az Avasi Gimnázium előtt találkoztak a télűző avasi diákok. A farsangi maszkok mellett a zene sem hiányzott. Barsi Csaba és az Agyagbanda szolgáltatta a zenét, majd elindult a télűző gyereksereg, hogy az egész Avason hirdesse, véget akar vetni a télnek.


Farsangi felvonulás az Agyagbanda vezetésével – fotó: Facebook / Lokál

A magyar hagyományokhoz hűen nem hiányoztak a busók és a kiszebáb sem. Az ünneplő, táncoló hangoskodó gyerekek vidám hangulatban olvasták rá a tél átkait, majd tűzre vetették a bábot, ezzel üzenve, hogy szeretnék, ha véget érne a tél.

Több száz gyerek búcsúztatta a telet – fotó: Facebook / Lokál

A kiszebáb a tűz martaléka lett, az ünneplő, tavaszváró tömeg pedig a farsangi díszbe öltözött Avas kilátóhoz vonult, ahol a fánk mellett Velence és Rio de Janeiro karneváli hangulata várta a kicsiket és nagyokat. Az Avasi Farsangi Karnevált hatodik alkalommal rendezték meg, amelyen idén már több mint háromszáz gyerek vett részt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.