2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Miskolc

Már nagyon várják a tavaszt!

Farsangi hangulatban több száz gyerek búcsúztatta el a telet az Avason. A miskolci télben a velencei és a riói karnevál elevenedett meg, de a magyar hagyományokhoz hűen volt busójárás és kiszebábégetés is.

Az Avasi Gimnázium előtt találkoztak a télűző avasi diákok. A farsangi maszkok mellett a zene sem hiányzott. Barsi Csaba és az Agyagbanda szolgáltatta a zenét, majd elindult a télűző gyereksereg, hogy az egész Avason hirdesse, véget akar vetni a télnek.


Farsangi felvonulás az Agyagbanda vezetésével – fotó: Facebook / Lokál

A magyar hagyományokhoz hűen nem hiányoztak a busók és a kiszebáb sem. Az ünneplő, táncoló hangoskodó gyerekek vidám hangulatban olvasták rá a tél átkait, majd tűzre vetették a bábot, ezzel üzenve, hogy szeretnék, ha véget érne a tél.

Több száz gyerek búcsúztatta a telet – fotó: Facebook / Lokál

A kiszebáb a tűz martaléka lett, az ünneplő, tavaszváró tömeg pedig a farsangi díszbe öltözött Avas kilátóhoz vonult, ahol a fánk mellett Velence és Rio de Janeiro karneváli hangulata várta a kicsiket és nagyokat. Az Avasi Farsangi Karnevált hatodik alkalommal rendezték meg, amelyen idén már több mint háromszáz gyerek vett részt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.