EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Győr

Már visszaszámolnak Kowáék

Tizenöt éves jubileumát ünnepli ebben az évben hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Kowalsky meg a Vega. A budapesti ünnepi koncertre városunkban készültek. A tempó feszített, már megkezdődött a visszaszámlálás: hatalmas koncertet ígérnek a fiúk!

A Kowalsky meg a Vega kétszer is visszatért Győrbe, hogy városunkban gyakoroljanak a február 17-i, Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő jubileumi nagykoncertre. S hogy miért pont Győr lett a próbák helyszínre? Szórád „Jimmy” Csaba adott választ kérdéseinkre.


Szórád “Jimmy” Csaba oszlopos tagja a Kowalsky meg a Vega zenekarnak, Győrben is jól érezte magát
Fotó: Sajtófotó

– Egyszerű a képlet: a zenekar régóta baráti viszonyt ápol a győri G-Sound hangtechnikával. Két hete is a városban próbáltunk, csak akkor a raktárbázisban gyakoroltunk a fiúkkal. Most pedig kaptuk ezt a szuper lehetőséget – ami szerintem nagyon ritka egy magyar zenekar életében –, hogy a Papp László Budapest Sportarénához hasonló helyen, az Audi Arénában készülhetünk. A technikai munkatársainknak ez nagyon nagy segítség, mert így van idejük megismerni mindent, kiderülhetnek a hibák, lehet korrigálni. Abban a feszített tempóban, amiben az Aréna-koncertnél leszünk, ez rengeteget jelent.

Jimmytől azt is megtudtuk, hogy a zenekar jelenleg érthető módon fáradt, de édes teherként élik meg ezt az időszakot. Október óta rengeteget próbálnak. Az ősszel megjelent Kilenc című nagylemezük 90 százalékát eljátsszák majd a nagykoncerten. A Lotfi Begivel elkészült közös nótával együtt így már 10 új dal csendül majd fel februárban, olyanok, amelyeket eddig koncerten még nem hallhatott a közönség. Ezeket is lepróbálták Győrben, ahogy az egész „Aréna-műsort” is. A csapat nemsokára Londonba utazik, ahol szintén lehetőség lesz kipróbálni a tervezett menetet. Hajtós lesz az a program is, most aztán tényleg nincs megállás Kowáéknál. Adja magát a kérdés, vajon a család hogy viseli ezt az időszakot?


A februári jubileumi nagykoncertre Győrben, az Audi Arénában próbált a Kowalsky meg a Vega
Fotó: Sajtófotó

– Nem hiszem, hogy húzósabb, mint ott, ahol a szülőknek két-három munkahelyen is helyt kell állniuk. S lehet, hogy ők még nálunk is kevesebbet látják a gyerekeiket. Az év eleje egy kicsit lazább, de februártól rengeteg a koncert. Ám hangsúlyozom, ez egy édes teher, minket ezért nem kell sajnálni! Hálásak vagyunk a sorsnak, hogy azt csinálhatjuk, amit szeretünk. A családjaink megszokták. Minden szakmának van fényesebb és árnyékosabb oldala, ahogy mondani szokták. Mi így élünk.

Kowáék legújabb klipje és dala Lotfi Begi közreműködésével készült, a Magyar Kézilabda Szövetség felkérésére, címnek pedig a Lehetetlen nincs – Velünk kerek a világ! címet kapta. A győri próbákra pedig egy igazi kézilabdás szentélyben, a Győri Audi ETO KC otthonában került sor. A zöld-fehér lányokról pedig köztudott, hogy szeretik a srácok munkásságát.

A fiúk már nagyon várják a telt házat ígérő Aréna-koncertet!
Fotó: Sajtófotó

– Egy kézilabdaőrült ismerősöm mondta, hogy a nemrégiben lezajlott sportgálán a győriek lettek az év csapata, s hogy a mi egyik dalunkra vonultak a színpadra, amit ők maguk választottak. Ez hatalmas megtiszteltetés nekünk, s jól is esik; köszönjük nekik! Bevallom, én annyira nem vagyok jártas a sportok terén, de igyekszem majd ezt a hiányosságomat pótolni. Azt azonban tudom, hogy nagyon jó csapatotok van, akik nemzetközi szinten is elismertek s klasszisok játszanak nálatok. Úgy magyarázták nekem, hogy olyan a győri csapat, mintha a Barcelona vagy a Manchester United lenne a fociban, olyan kaliberű kiválóságokkal. Tobak Dani gitárosunk Veszprém környéki, ezért ő jobban konyít a kézilabdához. Na meg Gricz Józsi barátunktól is mindig halljuk az újabb győri sikereket. Szorítunk mi is!

Kapcsolódó Cikkek