2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Eger

Marad a látogatási tilalom

Megyénk idén télen viszonylag kedvező helyzetben van néhány dunántúli megyéhez képest, ami az influenzás megbetegedéseket illeti. Arányaiban elmondható, hogy kevesebben betegednek meg idén Heves megyében influenzában, mint az előző években, mégis a legtöbb egészségügyi intézményben még marad a látogatási tilalom.

Figyelőszolgálatban részt vevő megyei praxisokból származó becslés és a legutóbbi jelentés szerint 930 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Heves megyében. A megbetegedések 36 százalékát az Egri, 55,4 százalékát a Hatvani és 8,6 százalékát a Füzesabonyi Járási Hivatal illetékességi területéről jelentették. A betegek aránya megyénkben mérsékelt influenzaaktivitást mutat, négy fekvőbeteg-ellátó intézményben van részleges vagy teljes látogatási tilalom. Az influenzafigyelő szolgálat jelentése alapján az 6. héten az Egri és a Hatvani Járási Hivatal területén influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordult betegek aránya meghaladta a járványküszöb értékét.


MTI Fotó: Balázs Attila

 

Heves megye fekvőbeteg-ellátó intézeteiben elrendelt látogatási tilalmak:

 1. Az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet főigazgatója (székhely: 3000 Hatvan, Balassi Bálint u. 16. képviseli: dr Stankovics Éva főigazgató) az influenzaszerű megbetegedések megnövekedése miatt saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelt el. A látogatási tilalom kezdete: 2018. február 7.  A feloldás időpontja: visszavonásig. Érintett osztályok: a kórház teljes területén.
 2. A Bugát Pál Kórház főigazgatója (székhely: 3201 Gyöngyös, Dózsa Gy. u. 20–22, képviseli: dr. Weisz Péter főigazgató) az influenzaszerű megbetegedések megnövekedése miatt saját hatáskörben részleges látogatási tilalmat rendelt el. A látogatási tilalom kezdete: 2018. február 5. A feloldás időpontja: visszavonásig. Érintett osztályok: intenzív osztály, gyermek-újszülött osztály, szülészeti osztály.
 3. A Mátrai Gyógyintézet főigazgatója (székhely: 3233 Mátraháza, Külterület, képviseli: dr Urbán László PhD főigazgató főorvos) saját hatáskörben az influenzaszerű megbetegedések megnövekedése miatt részleges látogatási tilalmat rendelt el. A látogatási tilalom kezdete: 2018. február 6. A feloldás időpontja: visszavonásig. Érintett osztályok: intenzív osztály.
 4. A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója (székhely: 3300 Eger, Széchenyi u. 27–29., képviseli: dr. Vácity József főigazgató) az influenzaszerű megbetegedések megnövekedése miatt saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelt el. A látogatási tilalom kezdete: 2018. február 9. A feloldás időpontja: visszavonásig. Érintett osztályok: a kórház teljes területén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.