EUR: 321,57 Ft
CHF: 281,88 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Eger

Marad a látogatási tilalom

Megyénk idén télen viszonylag kedvező helyzetben van néhány dunántúli megyéhez képest, ami az influenzás megbetegedéseket illeti. Arányaiban elmondható, hogy kevesebben betegednek meg idén Heves megyében influenzában, mint az előző években, mégis a legtöbb egészségügyi intézményben még marad a látogatási tilalom.

Figyelőszolgálatban részt vevő megyei praxisokból származó becslés és a legutóbbi jelentés szerint 930 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Heves megyében. A megbetegedések 36 százalékát az Egri, 55,4 százalékát a Hatvani és 8,6 százalékát a Füzesabonyi Járási Hivatal illetékességi területéről jelentették. A betegek aránya megyénkben mérsékelt influenzaaktivitást mutat, négy fekvőbeteg-ellátó intézményben van részleges vagy teljes látogatási tilalom. Az influenzafigyelő szolgálat jelentése alapján az 6. héten az Egri és a Hatvani Járási Hivatal területén influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordult betegek aránya meghaladta a járványküszöb értékét.


MTI Fotó: Balázs Attila

 

Heves megye fekvőbeteg-ellátó intézeteiben elrendelt látogatási tilalmak:

 1. Az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet főigazgatója (székhely: 3000 Hatvan, Balassi Bálint u. 16. képviseli: dr Stankovics Éva főigazgató) az influenzaszerű megbetegedések megnövekedése miatt saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelt el. A látogatási tilalom kezdete: 2018. február 7.  A feloldás időpontja: visszavonásig. Érintett osztályok: a kórház teljes területén.
 2. A Bugát Pál Kórház főigazgatója (székhely: 3201 Gyöngyös, Dózsa Gy. u. 20–22, képviseli: dr. Weisz Péter főigazgató) az influenzaszerű megbetegedések megnövekedése miatt saját hatáskörben részleges látogatási tilalmat rendelt el. A látogatási tilalom kezdete: 2018. február 5. A feloldás időpontja: visszavonásig. Érintett osztályok: intenzív osztály, gyermek-újszülött osztály, szülészeti osztály.
 3. A Mátrai Gyógyintézet főigazgatója (székhely: 3233 Mátraháza, Külterület, képviseli: dr Urbán László PhD főigazgató főorvos) saját hatáskörben az influenzaszerű megbetegedések megnövekedése miatt részleges látogatási tilalmat rendelt el. A látogatási tilalom kezdete: 2018. február 6. A feloldás időpontja: visszavonásig. Érintett osztályok: intenzív osztály.
 4. A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója (székhely: 3300 Eger, Széchenyi u. 27–29., képviseli: dr. Vácity József főigazgató) az influenzaszerű megbetegedések megnövekedése miatt saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelt el. A látogatási tilalom kezdete: 2018. február 9. A feloldás időpontja: visszavonásig. Érintett osztályok: a kórház teljes területén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.