EUR: 312,97 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb VII.kerület

Marad a patthelyzet a bulinegyedben

Nem sikerült dönteni arról, hogy zárjanak-e be éjfélkor az erzsébetvárosi bulinegyed vendéglátóhelyei: a múlt vasárnapi népszavazás érvénytelen.

Annyi látszik biztosan, hogy azok közül, akik elmentek szavazni, a többség a korlátozó intézkedések mellett voksolt: 4 ezer 572-en szerették volna, hogy Erzsébetváros vendéglátós egységei éjfél és hajnali 6 között ne tarthassanak nyitva, míg 2 ezer 316 szavazat érkezett az éjfél utáni működtetés engedélyezésére. Hiába az arányok, mindez kevés, hiszen a kerületben 43 ezer 520 ember jogosult szavazásra, és 50 százalék + 1 fő részvétele kellett volna az érvényességhez. Az eredményeket nem sokkal lapzártánk előtt tették közzé.


(fotó: MTI)

Mint azt a Lokál Extra korábban megírta, az Erzsébetvárosban élők az elmúlt években egyre többször adtak hangot annak a véleményüknek, hogy a bulinegyed vendégei – különösen az utóbbi időben menetrendszerűen legénybúcsúra érkező brit fiatalok – féktelenségükkel, hangoskodásukkal zavarják a lakók nyugalmát. A bezárás mellett kezdett kampányolni az Élhető Erzsébetváros Facebook-csoport, majd ez ellen az Élő Erzsébetvárosért Egyesület. A kérdés a képviselő-testületben is vitákat gerjesztett, végül a népszavazás kiírása mellett maguk a képviselők döntöttek.

(fotó: MTI)

Az MTI közleménye szerint a szavazás eredményének kihirdetése után a városháza úgy tájékoztatott: „Az eredménytől függetlenül továbbra is fel kívánnak lépni a vendéglátóhelyek és a turisták okozta problémák megoldása érdekében, és tovább kívánják növelni az ott lakók nyugalmát biztosító pénzügyi forrásokat és intézkedéseket. A városvezetés olyan törvényalkotást kezdeményez, amely az ott lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét és biztonságát segíti elő.”

Kapcsolódó Cikkek