2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Békéscsaba

Márton Anita fantasztikus formában van!

Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmes súlylökője a közelmúltban kiváló, 18,87 méteres  eredménnyel győzött az idei első nemzetközi versenyen a németországi Sassnitzban.

Az előző napi, később ismertté vált tengerentúli versenyek eredményeinek figyelembevételével ez az eredmény az aktuális világranglista „dobogós” teljesítménye. A tavalyi londoni vb-n ezüstérmet nyert atlétanő mögött a kínai Kao Jang (17,88 m) és a kubai Yaniuvis López (17,54 m) végzett.


„A Sassnitzban megrendezett súlylökőversenyt idén is sikerült megnyernem. A 18,87 méteres eredményemmel sikerült átvennem a világranglista vezető helyét. Már csak egy versenyem van hátra a fedett pályás világbajnokság előtt, a fedett pályás OB” – olvasható Márton Anita közvetlenül a verseny után, az akkori eredmények ismeretének birtokában írt bejegyzésében. A békéscsabai sportoló számára is közeleg tehát a fedett pályás világbajnokság, amelyet Nagy-Britanniában, Birminghamben rendeznek meg március 1. és 4. között.

Márton Anita már a Budapesti Atlétikai Szövetség idénynyitó régiós bajnokságán kvalifikálta magát a birminghami fedett vb-re. Első kísérletével 18,23 méterre  lökte a 4 kg-os súlygolyót. Ez a békéscsabai sportoló szerint egyértelműen mutatja, hogy már most is milyen jó formában van. Úgy érzi, fizikailag minden maximálisan rendben van, technikailag vannak még apróságok, amiket folyamatosan javítanak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.