EUR: 322,68 Ft
CHF: 282,57 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Békéscsaba

Márton Anita fantasztikus formában van!

Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmes súlylökője a közelmúltban kiváló, 18,87 méteres  eredménnyel győzött az idei első nemzetközi versenyen a németországi Sassnitzban.

Az előző napi, később ismertté vált tengerentúli versenyek eredményeinek figyelembevételével ez az eredmény az aktuális világranglista „dobogós” teljesítménye. A tavalyi londoni vb-n ezüstérmet nyert atlétanő mögött a kínai Kao Jang (17,88 m) és a kubai Yaniuvis López (17,54 m) végzett.


„A Sassnitzban megrendezett súlylökőversenyt idén is sikerült megnyernem. A 18,87 méteres eredményemmel sikerült átvennem a világranglista vezető helyét. Már csak egy versenyem van hátra a fedett pályás világbajnokság előtt, a fedett pályás OB” – olvasható Márton Anita közvetlenül a verseny után, az akkori eredmények ismeretének birtokában írt bejegyzésében. A békéscsabai sportoló számára is közeleg tehát a fedett pályás világbajnokság, amelyet Nagy-Britanniában, Birminghamben rendeznek meg március 1. és 4. között.

Márton Anita már a Budapesti Atlétikai Szövetség idénynyitó régiós bajnokságán kvalifikálta magát a birminghami fedett vb-re. Első kísérletével 18,23 méterre  lökte a 4 kg-os súlygolyót. Ez a békéscsabai sportoló szerint egyértelműen mutatja, hogy már most is milyen jó formában van. Úgy érzi, fizikailag minden maximálisan rendben van, technikailag vannak még apróságok, amiket folyamatosan javítanak.

Kapcsolódó Cikkek