2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Békéscsaba

Mátyás királyra emlékeznek

A Munkácsy Mihály Múzeumban mindig is fontos volt, hogy az aktuális évfordulókról, legendás személyekről méltó módon megemlékezzenek. Ahogy azt Ando György múzeumigazgató korábban kifejtette, 2017 az emlékévek esztendeje volt, viszont 2018-ban is bőven lesz mit ünnepelni.

A Mátyás király-emlékév első programja már le is zajlott: Medgyesi Pál régész, igazgatóhelyettes diákoknak adott elő a korabeli fegyverekről, harcászatról, ami kiegészítve az iskolai tananyagot, nagy érdeklődésre tartott számot. A következő fontos program pedig áprilisban várható, a Vitézi Játékok, ami eddig is Mátyás királyt helyezte a középpontba, viszont most még aktuálisabb, mint eddig bármikor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.