2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb I.kerület

Mátyás korát idézték

Rendhagyó interaktív időutazáson vehettek részt az érdeklődők a Magyarság Házánál Hunyadi Mátyás királlyá választásának 560. évfordulóján.

A Mátyás király-emlékév keretében tartott programon mesék, mondák és legendák, korabeli eszközök és használati tárgyak – kardok, lándzsák, puskák, számszeríjak, pajzsok, ládák, hordók, vívókarám, fakaloda, szekér –, zenék, valamint egy XXI. századi sólyom segítségével tettek kirándulást az iskolai csoportok a középkorba. Volt íjászat, kardvívás, gyertyamártás, ügyességi játékok, fegyver-, hangszer-, zenebemutató, valamint reneszánsz flashmob a Zrínyi utcában.

Reneszánsz flashmob várta az érdeklődőket a Zrínyi utcában
( Fotó: Sáfár Tibor)

Előkerültek a kardok és lándzsák is a középkori időutazáson
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.