EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb I.kerület

Mátyás korát idézték

Rendhagyó interaktív időutazáson vehettek részt az érdeklődők a Magyarság Házánál Hunyadi Mátyás királlyá választásának 560. évfordulóján.

A Mátyás király-emlékév keretében tartott programon mesék, mondák és legendák, korabeli eszközök és használati tárgyak – kardok, lándzsák, puskák, számszeríjak, pajzsok, ládák, hordók, vívókarám, fakaloda, szekér –, zenék, valamint egy XXI. századi sólyom segítségével tettek kirándulást az iskolai csoportok a középkorba. Volt íjászat, kardvívás, gyertyamártás, ügyességi játékok, fegyver-, hangszer-, zenebemutató, valamint reneszánsz flashmob a Zrínyi utcában.

Reneszánsz flashmob várta az érdeklődőket a Zrínyi utcában
( Fotó: Sáfár Tibor)

Előkerültek a kardok és lándzsák is a középkori időutazáson
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.