2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb Dunaújváros

Megállapodtak az emelés mértékéről

Megegyeztek a felek az ISD Dunaferr Zrt. dolgozóinak béremeléséről szóló tárgyalások során. A megállapodás szerint két lépcsőben emelik meg a vasmű munkavállalóinak fizetését. 

A tavalyi év „viszontagságai” után, amikor az alig 2 százalékos béremelés bejelentését követően a gyár előtt demonstráltak a Vasmű dolgozói, az idei évben a jelek szerint gördülékenyebbek voltak a bértárgyalások a dunaújvárosi gyárban. A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség honlapján jelent meg  a közlemény, amelyben beszámoltak róla, hogy a közelmúltban megegyezés született az idei évi fizetésekről és juttatásokról. Ezek alapján a Vasmű fizikai dolgozói visszamenőleg január 1-jétől mintegy 20 ezer, július 1-jétől 30 ezer, a szellemi foglalkoztatottak pedig január 1-jétől és július 1-jétől egyaránt 20-20 ezer forinttal többet kapnak.


A tavalyi évben alig 2%-os béremelést jelentettek be, emiatt a szakszervezet tüntetést is szervezett
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezen túl mintegy 63 millió forint értékben hoznak létre alapbérfejlesztési alapot a cégnél. A béren kívül juttatások, így az étkezési hozzájárulás, az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás, az iskolakezdési támogatás, a törzsgárdajutalom stb. mintegy 15 százalékkal emelkedik ettől az évtől. A szakszervezet honlapja arról is hírt ad, hogy a jövő évben várhatóan 7 százalékkal, 2020-ban pedig 5 százalékkal emelkedik majd az ISD Dunaferr Zrt. dolgozóinak alapbére.

Kapcsolódó Cikkek