2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb XIX.kerület

Megállt az idő az ovikban és bölcsikben?

Óvodákban és bölcsődékben készült fotókon mutatta be a helyi intézmények nem egy helyen siralmas állapotát Dódity Gabriella fideszes fejlesztéspolitikai tanácsnok a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. A felvételek láttán Gajda Péter (MSZP) nem a karbantartásért felelős kollégáján kérte számon az áldatlan állapotokat, hanem megnyirbálta a fideszes képviselő jogkörét − tájékoztatta lapunkat a kispest.info.

A kispesti bölcsődék és óvodák felújításáért küzd a kispesti Fidesz–KDNP frakció, ennek érdekében írásos Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok javaslatcsomagot készít Gajda Péter polgármester számára, azt kérve, ha már újabb egymilliárd forinttal terhelik Kispest költségvetését, azt a kispesti gyerekek érdekében a bölcsődék és óvodák teljes körű felújítására fordítsák.


Biztos rendben van ez így?

A képviselő valamennyi intézményről fotókkal illusztráltan számolt be közösségi oldalán. Ezeken beszögelt ablakok, beázó csoportszobák, penészes szekrények és falak, világítótest és armatúra nélküli lámpák, az ÁNTSZ által is többször kifogásolt állapotú konyhák szerepelnek. A kispest.info arról tájékoztatott, nem egy olyan intézmény van Kispesten, amelyet a hetvenes években adtak át, és nagyon sok minden még eredeti állapotában van, például a több tíz éves vizesblokkok. Talán a legmegdöbbentőbbek az ülőke nélküli WC-k, a hetek óta nem működő fűtés vagy a beázó csoportszobák, amely problémákat többször jeleztek, de érdemben nem történt semmi − derült ki összegzésükből.

Dódity Gabriella munkakörének megfelelően összeírta az igényeket, a polgármestert nem is érdekli?

Mint írják, a valóssággal való szembesítés az ülésen „kiakasztotta” a polgármestert. Gajda Péter mégsem saját párttársán, a karbantartásért felelős Kránitz Krisztián Vamüsz-igazgatón, MSZP-s képviselőn kérte számon az állapotokat, és városvezetőként sem gondolkodott el a látottakon, hanem a Fideszre mutogat. Elvette Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok azon feladatát, hogy elmaradó intézkedést látva jelezze azt a polgármesternek, és a források felkutatását személyes feladataként határozta meg. A testületi ülésen pedig azt mondta Dódity Gabriellának, hogy ne hergeljen, hagyja békén az önkormányzatot, és hagyja őket dolgozni.


− Véleményem szerint el akarnak hallgattatni, mert megmutattam, némely intézményben milyen körülmények között hagyják gyermekeiket a kispestiek. Három alpolgármestere és két MSZP-s országgyűlési képviselője is van Kispestnek, Burány Sándor és Hiller István mit tett a kerületért? Úgy tűnik, önnek és csapatának sem érdekérvényesítő képessége, sem lobbiereje nincs ahhoz, hogy Kispestet fejlesszék − mondta Dódity Gabriella a testületi ülésen, ahol azt is szóvá tette, enyhén szólva is cinikus azon a Fideszen számon kérni bármit is, amely az elmúlt években többször is segítette Kispestet. Utalva egyebek mellett arra az 1,8 milliárd forintos adósságra, amelyet a kormány 2013-ban vállalt át a kerülettől.

A képviselő érvként hozta fel, hogy amíg a Fővárosi Önkormányzatban dolgozott, dr. György István akkori főpolgármester-helyettessel is lobbiztak a kispesti fejlesztésekért, így újulhatott meg a Sibrik-felüljáró, az Ady Endre út első szakasza, de amióta Kispest fejlesztéspolitikai tanácsnokaként dolgozik, 110 millió forintot nyert Kispest a Fővárosi Önkormányzat Tér_Köz pályázatán a wekerlei kis piac fejlesztésére, és kormánydöntés értelmében 30 millió forintot a Szivárvány Óvoda felújítására. Jelenleg pedig dr. György István választókerületi elnökkel közösen arról tárgyalnak a Magyar Kézilabda Szövetséggel, hogy a Vass Lajos Általános Iskola udvarára kézilabdapálya épüljön.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.