2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Megdöbbentő dolgok derültek ki a pénzzel lelépett a postásról

Felvette munkahelyén a kézbesítendő küldeményeket és készpénzt, majd kerékpárját hátrahagyva kereket oldott egy postás Szabolcs megyében. A rendőrség sikkasztás miatt nagy erőkkel keresi a 49 éves Kristály Gyulát. A Lokálnak nyilatkozó szomszédai szerint korábban is voltak vele problémák.

Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség egy postás ellen, aki még kedden elindult nyírcsaholyi munkahelyéről a rábízott készpénzzel és egyéb küldeményekkel, de egyetlen címzettet sem keresett fel. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi a szolgálati kerékpárját Mátészalkán, egy dohánybolt előtt hátrahagyta, majd ismeretlen helyre távozott. A rendőrség azt nem közölte, hogy mennyi pénzt vitt magával.


Kristály Gyula körülbelül 180 cm magas, vékony testalkatú, hajlott testtartású. Utolsó ismert ruházata fekete színű dzseki, piros színű kapucnis pulóver, sötét farmernadrág, fekete bakancs és szintén fekete kötött sapka. A rendőrség várja azok jelentkezését, akik a képen látható férfit látták, és jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkeznek.

Kristály Gyula Forrás: police.hu

A szabolcsi Papos községben élő férfiról az utcában lakóknak nincs túl jó véleményük. Több szomszéd név nélkül nyilatkozott lapunknak, amiből kiderült, hogy a 49 éves férfi élettársával, annak édesanyjával és két, 11 és 15 év körüli fiúval él egy családi házban.


– Az elmúlt hónapokban legalább 10-15 családnak is volt problémája a munkájával. A múlt hónapban nekem több közműszámlát nem hozott ki. Amikor reklamáltam a postán, azt mondták, hogy vannak vele problémák, és valószínűleg ki fogják rúgni – mondta a Lokálnak az egyik szomszéd. Egy másik szerint Kristály Gyula alig másfél éve költözött jelenlegi lakhelyére.

– Nem végezte rendesen a munkáját. Több levelünk, sőt külföldi rendelésünk is eltűnt. Az egyik nagy élelmiszeripari multi szórólapjait sem hozta ki rendesen, talán eltüzelte otthon – állította Tünde, aki úgy tudja, hogy a férfit korábban feljelentették a rendőrségen, mert diót és fát is lopott. Kerestük a rendőrséget a férfi előéletével kapcsolatban, ám erről személyiségi jogi okok miatt nem nyilatkozhattak.

Négy évvel ezelőtt hasonló eset történt Hajdú-Bihar megyében, ahol M. Sándor lépett meg a rábízott pénzzel. Hasonló történt 2002-ben T. Zoltán szekszárdi postással is.

– Egyszer igazán jól akartam érezni magam az életben – vallotta, miután egy napon, debreceni kollégájához hasonlóan, meglépett a nyugdíjakkal. Az eset a Tankcsapdát is megihlette, Nem kell semmi című számukhoz készült klipjük egy az egyben Zoltán történetét dolgozza fel.

Kapcsolódó Cikkek