EUR: 317,54 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Pécs

Meghódították a pécsiek a Kilimandzsárót!

Négy baranyai amatőr sportoló, köztük három pécsi és egy sellyei vágott neki Afrika legmagasabb hegycsúcsának. Csütörtök hajnalban érték el az 5895 méteres magasságot. De a neheze még csak most jön! 

Elsírták magukat a látványtól

Magyar Csaba felesége közölte a hírt a közösségi oldalon

Hobbifutókból és triatlonistákból állt össze az a csapat, amely a Kilimandzsáró meghódítását tűzte ki célul. A felkészülést főleg Tímár András irányította, aki ügyvédként dolgozik. Vele tartott a pécsi vállalkozó Magyari Csaba, Máthé Áron és a sellyei Szőlősi Tamás is. A mászók hat nap mászás után végül a múlt héten értek a csúcsra. Egyikőjük feleségével, Magyari Zsanett-tel beszéltünk.


Magyari Csaba két éve kezdett keményebben futni, de a többiek is hobbi szinten űzik a sportot

– Nehezen tudtunk kommunikálni velük, de hajnali 4 óra 20 perckor sikeresen felértek a csúcsra. A meghatódottságtól mind a négy férfi sírva fakadt. Azonban az örömünk még nem teljes, hiszen le is kell érniük – mondja Magyari Csaba építési vállalkozó felesége. Zsani hozzátette, a férjéért azért is aggódik, mert mászás közben nagyon csúnyán megfázott, és ez akár a lefelé utat is veszélyeztetheti. Ha nagyon nagy baj lenne – de Zsanett ettől nem tart –, akkor helikoptert is lehet hívni.

Maszkban futottak a Mecsekben

Ilyen maszkban edzettek a pécsiek a Mecsekben, hogy szokják az oxigénhiányos környezetet

A srácok nem versenysportolók, és egyikük sem hivatásos mászó. A csapatot a futás és a biciklizés szeretete kovácsolta össze. Na meg az, hogy szeretnék megmászni a Kilimandzsárót.


– A felkészülés alatt a Mecsekben maszkban futottak és bicikliztek. Ezzel imitálták a hegy oxigénhiányos környezetét – meséli Zsanett.

Kilimandzsáró, teljes ellátással

Sherpák kísérik a mászókat. Ők viszik a felszerelést és az élelmet (fotó:www.baraka.hu)

Serpák kísérik a mászókat. Ők viszik a felszerelést és az élelmet (fotó:www.baraka.hu)

A pécsi csapat tagjait egy-egy serpa kísérte. A mászás ideje alatt pedig egy szakács is velük tartott, aki a napi háromszori étkezést biztosította számukra.

– Azt mondták a fiúk, hogy „terülj, terülj asztalkám” volt végig. Persze nem lehetett könnyű megszokni nekik, hogy a hegy lábánál 40 fokban izzadtak, majd pár nap múlva mínusz 20 fokban vacogtak. De hát éppen ezért mentek – mondja Zsanett.

Az expedíció alatt a mászóknak egyébként előre meghatározott távolságokat kellett megtenniük, ahol meglévő táborokban aludtak. De volt olyan, hogy saját maguknak kellett sátrat állítani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.