EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Megint baj volt a Dunakeszi menzával

Nem elég, hogy a dunakeszi diákok kukacot találtak a mákos tésztában, kiderült, hogy sokszor éhesen várták a reggelit és az ebédet, mert a Hungast Vital menzája csak nem akart időben megérkezni. Így a gyerekek órákig koplalhattak, a helyzetet némiképp leegyszerűsítve a reggeliből tízórai, az ebédből csaknem uzsonna lett. Érthető, hogy ez az áldatlan állapot már a szülőknél is kiverte a biztosítékot.

gyerek, eszik, menzaDunakeszi város polgármesteri kabinetje megerősítette a hírt, hogy a mákos tésztában talált kukac miatt elrendelt átfogó vizsgálat alatt jó egy hétig sokszor nem tálalta időben a szolgáltató, a Hungast Vital a reggelit és az ebédet a dunakeszi gyerekeknek. A kényszerű koplalást a polgármesteri kabinet tudomása szerint az idézte elő, hogy a szolgáltató a NÉBIH fokozott ellenőrzése, többek között a mintavétel miatt akadályoztatva volt, ezért nem szállíthatta a szokott időben az ételeket. Legalábbis ők ezt a magyarázatot kapták.


Amennyiben ez az indok megfelel a valóságnak, félő, hogy a kellemetlen helyzet ismétlődni fog, a gyerekek újra hiába várhatják időben a menzát, mivel Dunakeszi felkérte a NÉBIH elnökét, hogy fél év múlva ismételje meg a vizsgálatot. Csakhogy érdeklődésünkre a hatóság, a NÉBIH határozottan visszautasította a vádat, hogy ellenőrzésük miatt kapták késve a dunakeszi diákok a reggelit és az ebédet.

– A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – a polgármester kérésének eleget téve – egyidejűleg több helyszínen, egyszerre folytatta le a minősítő szemléket. Egész hónapra kiterjedő megfigyelés nem történt. A hatósági szakemberek jelenléte és munkája az ételek késését nem indokolhatja.


Ha jól értjük, arról van szó, hogy a szolgáltató ujjal mutogat a hatóságra, abban a reményben, hogy az majd elviszi a balhét. Nos, ez nem történt meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.