EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Belföld

Megint baj volt a Dunakeszi menzával

Nem elég, hogy a dunakeszi diákok kukacot találtak a mákos tésztában, kiderült, hogy sokszor éhesen várták a reggelit és az ebédet, mert a Hungast Vital menzája csak nem akart időben megérkezni. Így a gyerekek órákig koplalhattak, a helyzetet némiképp leegyszerűsítve a reggeliből tízórai, az ebédből csaknem uzsonna lett. Érthető, hogy ez az áldatlan állapot már a szülőknél is kiverte a biztosítékot.

gyerek, eszik, menzaDunakeszi város polgármesteri kabinetje megerősítette a hírt, hogy a mákos tésztában talált kukac miatt elrendelt átfogó vizsgálat alatt jó egy hétig sokszor nem tálalta időben a szolgáltató, a Hungast Vital a reggelit és az ebédet a dunakeszi gyerekeknek. A kényszerű koplalást a polgármesteri kabinet tudomása szerint az idézte elő, hogy a szolgáltató a NÉBIH fokozott ellenőrzése, többek között a mintavétel miatt akadályoztatva volt, ezért nem szállíthatta a szokott időben az ételeket. Legalábbis ők ezt a magyarázatot kapták.


Amennyiben ez az indok megfelel a valóságnak, félő, hogy a kellemetlen helyzet ismétlődni fog, a gyerekek újra hiába várhatják időben a menzát, mivel Dunakeszi felkérte a NÉBIH elnökét, hogy fél év múlva ismételje meg a vizsgálatot. Csakhogy érdeklődésünkre a hatóság, a NÉBIH határozottan visszautasította a vádat, hogy ellenőrzésük miatt kapták késve a dunakeszi diákok a reggelit és az ebédet.

– A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – a polgármester kérésének eleget téve – egyidejűleg több helyszínen, egyszerre folytatta le a minősítő szemléket. Egész hónapra kiterjedő megfigyelés nem történt. A hatósági szakemberek jelenléte és munkája az ételek késését nem indokolhatja.


Ha jól értjük, arról van szó, hogy a szolgáltató ujjal mutogat a hatóságra, abban a reményben, hogy az majd elviszi a balhét. Nos, ez nem történt meg.

Kapcsolódó Cikkek