EUR: 317,55 Ft
CHF: 279,79 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

PR

Megint sok múlik a szerencsén a Valami Amerikában

A Szerencsejáték Zrt. nemcsak a Nemzeti Filmalapon keresztül, de közvetlenül is számos nagy sikerű  magyar film megvalósulását támogatta. Olyan ikonikus hazai filmek készültek a nemzeti lottótársaság támogatásával, mint a Sose halunk meg, az Üvegtigris és a Valami Amerika mindhárom része.

fotó: Wlcsek András/Valami Amerika 3

Hujber Ferenc, Szabó Győző és Pindroch Csaba a három fivér szerepében, ismét nagy slamasztikában fotó: Wlcsek András/Valami Amerika 3

Az utóbbiban ráadásul nem kevés szerepe van a szerencsének is: a film első részében a főhősök története azzal fejeződik be, hogy kihúzzák András (Hujber Ferenc) állandó lottószámait, az 1-2-3-4-5 számokat. Herendi Gábor napokban bemutatott filmjének története is azt bizonyítja, hogy a sokszor lúzerként kezelt legkisebb öcsnek bizony igaza van: ennek az öt számnak legalább akkora esélye van arra, hogy kisorsolják, mint bármelyik másik 85-nek.


A film második része szerint a lottón nyert százmillió forintból csinálja meg a filmrendező Tamás (Pindroch Csaba) a Bűnös város című filmet, ami viszont csúfosan megbukik a mozikban.

Eszter és Timi – Vajon mitől készültek ki ennyire?

 A Valami Amerika 3 története szerint Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alex miatt. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából?


 A Valami Amerika 3 szereposztása nagyrészt követi az első két részét, de új sztárok is feltűnnek majd a vásznon. Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Szervét Tibor, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja, valamint Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs, Tompos Kátya mellett a harmadik részben Pokorny Lia, Stohl András, László Zsolt, Nagy Ervin, Kovács Lehel, Döglégy és Scherer Péter is jelentős szerepeket kaptak.

Azt pedig, hogy milyen szerepet játszik Fortuna a most bemutatott harmadik részben, csak azok tudhatják, akik a folytatást is megnézik a mozikban.

Adóznak a jó ügyeknek

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje elkötelezett nemcsak a sport, de a hazai kulturális élet támogatása mellett is. Adók, díjak és járulékok formájában a nemzeti lottótársaság tiszta árbevételének kétharmada kerül vissza az állami költségvetésbe, támogatási tevékenysége során pedig a cég árbevételi tervének mintegy 1%-val segíti a jó célok megvalósulását.

2012 óta a Hatoslottó játékadójának 80%-a a Magyar Nemzeti Filmalap forrásait bővíti. A magyar filmipar támogatásával nemzetközi gyakorlatot követ a Szerencsejáték Zrt., hiszen
Európában bevett, bár országonként eltérő a szerencsejátékokból származó bevételeknek a helyi filmipar támogatására történő felhasználása.

A Szerencsejáték Zrt. nemcsak a Nemzeti Filmalapon keresztül, de közvetlenül is számos nagysikerű magyar film megvalósulását támogatta. Olyan ikonikus hazai filmek születtek meg a nemzeti lottótársaság támogatásával, mint a Sose halunk meg, az Üvegtigris és a Valami Amerika mindhárom része.

Kapcsolódó Cikkek