EUR: 312,97 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Érd

Mégis – az élet nagy kérdéseiről

A szerző körzeti orvosként dolgozott Érd-Parkvárosban húsz évig, és bár a versírás mindig fontos szerepet töltött be az életében, csak most jelent meg első kötete, Mégis címmel.

Az érdi Irodalom-kedvelők Klubja, az IRKA csupán néhány éve fogadta be dr. Ludwig Gézát, aki korábban más városokban dolgozott. Itt hamar népszerű lett, és ezt egyrészt irodalmi sikereinek köszönhette – verseivel több pályázaton szerepelt és szerzett elismeréseket –, másfelől pedig emberi tulajdonságainak. Elsősorban közvetlen környezete foglalkoztatja, a család, de érdeklődése kiterjed a tágabb világra is: a hazára, a magyarságra, a sorsra, a lélekre, az élet nagy és alapvető kérdéseire is.


IRKA-tagok a bemutatón (balról): Kovács F. István, dr. Ludwig Géza, Kósa Márta és Kreischer Nelly.

Daróci Lajosné IRKA-klubvezető szerint érett költői hangja, tiszta, pontos szóképhasználata, háttérműveltsége emeli a legjobbak közé. Korábban filozófiai tanulmányokat is írt, valamint orvosetikával kapcsolatos esszéket, reflexiókat irodalmi eseményekre és foglalkoztatta a köznapi beszéd színvonalának a romlása is. Hogy tovább színesítsük a palettát: Ludwig doktor a zene területén is járatos: játszik mandolinon, gitáron, citerán, gitáron, szájharmonikán is. Mindent egybevetve azonban legsikeresebbnek a költészet terén bizonyult.

Az egyik felolvasó: Móczár Csaba, klubtag

Szabó Aida IRKA-tag, valamint…

…Móczár Csaba és Kovács F. István ugyancsak közreműködött előadóként

Az IRKA tagjai rokonszenes, szeretetre méltó egyéniségnek ismerték meg – ennek is köszönhető, hogy szívesen vállalkoztak a Szepes Gyula Művelődési Központban a kötet bemutatásán közreműködésre.


Somfai István (bal oldalon) és a kötet szerzője, dr. Ludwig Géza Fotók: Daróci Lajosné

A szerzővel a Poly-Art alapítvány elnöke, Somfai István beszélgetett a szokásos szakértelemmel, humorral és beleérző képességgel.

Kapcsolódó Cikkek