EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb XX.kerület

Megkezdődik a történelmi fejlesztés

Az elmúlt év végén megkezdődött Pesterzsébeten a gyógyfürdő komplex felújításának első üteme, aminek keretében a helyi védelem alatt álló főépületen és kutakon kívül az összes épületet és műtárgyat elbontják. A beruházás a fürdőrészleget és a strandterületet egyaránt érinti.

Újra lesz fürdője a XX. kerületnek

Hamarosan százéves lesz

Jót tesz a sós-jódos víz

A pesterzsébeti strandfürdő az 1920-as években kezdte meg működését a Duna partján. 1932-ben létesült a termálkút és a termálmedence. A fürdő a 2000-es évekig működött, műszaki-gazdasági okokból 2001-ben a strand, majd 2005-ben a termálfürdő is bezárta kapuit.

A fürdő igen különleges, itt található Budapest egyetlen olyan kútja, amelynek vize a jódos, brómos vizek csoportjába tartozik. Vize nőgyógyászati megbetegedések esetén is ajánlott, valamint a fürdő 43-44 fokos, minősített gyógyvize mozgásszervi panaszokra jó. A víz összetétele a Gellért fürdő gyógyvízéhez hasonló. Éppen ezért időszerű, hogy a több mint tíz éve bezárt fürdő ne pusztuljon tovább.


A Tarlós István, Kubatov Gábor, Orbán Gyöngyi és Földesi Gyula által is szorgalmazott és elindított folyamatoknak köszönhetően már szemmel látható, hogy valami elindult: januárban munkagépek kezdték meg az előkészületeket a később következő nagyobb feladatokhoz.

Földesi Gyula lapunknak elmondta, a beruházás a fürdőrészleget és a strandterületet egyaránt érinti. A strandon három medencét építenek, lesz hullám-, 25 méteres úszó- és gyermekmedence is. A fedett részt felújítják és bővítik. A strandterület teljes zöldfelülete és növényállománya megújul. Az első ütemben 100-150 parkolót terveznek. A beruházást a Fővárosi Önkormányzat egyik cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. végzi. Néhány héten belül elkezdődik a tényleges felújítás és építés.


Már zajlanak az előkészületek

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.