EUR: 317,55 Ft
CHF: 279,79 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Szekszárd

Megújul a Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule

Több mint félmilliárd forintból hajtanak végre energetikai korszerűsítést a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában, jelentette be február 6-án Horváth István államtitkár. Ács Rezső, városunk polgármestere és Fehér János, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának vezetője a sajtótájékoztató keretében írták alá az erről szóló támogatási szerződést.

– Egy örömteli hírt közöltünk ma, illetve emiatt is tartottunk sajtótájékoztatót. Szekszárd városa a TOP-pályázatokon közel 260 millió forint támogatást nyert el, ehhez a város biztosított további közel 248 millió forint önerőt. Így összességében mintegy 500 millió forintból újul meg a Dienes Valéria Általános Iskola: új nyílászárókat építenek be, a szigetelést kicserélik és a tetőt is felújítják. Ezáltal sokkal otthonosabb lesz az iskola, illetve az üzemeltetése is lényegesen olcsóbb lesz a város számára – tájékoztatott Horváth István államtitkár.


Mindemellett korszerűsítenék a világítási rendszereket, napelemes rendszert telepítenének, valamint lecserélnék a hőleadó berendezéseket is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek