EUR: 323,90 Ft
CHF: 280,59 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Szekszárd

Megújul a Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule

Több mint félmilliárd forintból hajtanak végre energetikai korszerűsítést a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában, jelentette be február 6-án Horváth István államtitkár. Ács Rezső, városunk polgármestere és Fehér János, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának vezetője a sajtótájékoztató keretében írták alá az erről szóló támogatási szerződést.

– Egy örömteli hírt közöltünk ma, illetve emiatt is tartottunk sajtótájékoztatót. Szekszárd városa a TOP-pályázatokon közel 260 millió forint támogatást nyert el, ehhez a város biztosított további közel 248 millió forint önerőt. Így összességében mintegy 500 millió forintból újul meg a Dienes Valéria Általános Iskola: új nyílászárókat építenek be, a szigetelést kicserélik és a tetőt is felújítják. Ezáltal sokkal otthonosabb lesz az iskola, illetve az üzemeltetése is lényegesen olcsóbb lesz a város számára – tájékoztatott Horváth István államtitkár.


Mindemellett korszerűsítenék a világítási rendszereket, napelemes rendszert telepítenének, valamint lecserélnék a hőleadó berendezéseket is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.