2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Szekszárd

Megújul a Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule

Több mint félmilliárd forintból hajtanak végre energetikai korszerűsítést a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában, jelentette be február 6-án Horváth István államtitkár. Ács Rezső, városunk polgármestere és Fehér János, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának vezetője a sajtótájékoztató keretében írták alá az erről szóló támogatási szerződést.

– Egy örömteli hírt közöltünk ma, illetve emiatt is tartottunk sajtótájékoztatót. Szekszárd városa a TOP-pályázatokon közel 260 millió forint támogatást nyert el, ehhez a város biztosított további közel 248 millió forint önerőt. Így összességében mintegy 500 millió forintból újul meg a Dienes Valéria Általános Iskola: új nyílászárókat építenek be, a szigetelést kicserélik és a tetőt is felújítják. Ezáltal sokkal otthonosabb lesz az iskola, illetve az üzemeltetése is lényegesen olcsóbb lesz a város számára – tájékoztatott Horváth István államtitkár.


Mindemellett korszerűsítenék a világítási rendszereket, napelemes rendszert telepítenének, valamint lecserélnék a hőleadó berendezéseket is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.