2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Nyíregyháza

Megújul a szabadtéri színpad

A kormány Modern Városok Programjának keretében 1,1 milliárd forintból újítják fel a szabadtéri színpadot. Új kiszolgálóépületük lesz a fellépőknek, átépítik a színpadot, bővül a nézőtér, és a legmodernebb fény- és hangtechnikával a legnagyobb produkciók is helyet kaphatnak majd.

A beruházás munkálatai tavaly októberben kezdődtek, és a tervek szerint májusban készülnek el a felújítással. Többek között elbontották a régi gazdasági épületet, új kiszolgálóház épül, öltözőkkel és raktárral. Nagyobb lesz a színpad, és egy mozgatható fedést is kap, így a legnagyobb produkcióknak is helyet adhatnak majd.


Az eddigi 846 férőhelyes nézőteret 950 fősre bővítik, de pótszékekkel akár 999 vendég is megnézheti az előadásokat. A legmodernebb fény- és hangtechnika a régi, de megújuló épületben kap helyet, a két oldalán lesz a feljárat a nézőtérre. Bővítik a vizesblokkokat is, azok új helyre, a színpad alá kerülnek. Megújul a rózsakert és a szökőkút, korszerűsítik a büfét, és térbútorokat is elhelyeznek. Az egyetlen nyári nyitó előadást augusztusra tervezik.

 

Már javában folynak a munkálatok (Fotó: Lokál)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.