2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Nyíregyháza

Megújul a szabadtéri színpad

A kormány Modern Városok Programjának keretében 1,1 milliárd forintból újítják fel a szabadtéri színpadot. Új kiszolgálóépületük lesz a fellépőknek, átépítik a színpadot, bővül a nézőtér, és a legmodernebb fény- és hangtechnikával a legnagyobb produkciók is helyet kaphatnak majd.

A beruházás munkálatai tavaly októberben kezdődtek, és a tervek szerint májusban készülnek el a felújítással. Többek között elbontották a régi gazdasági épületet, új kiszolgálóház épül, öltözőkkel és raktárral. Nagyobb lesz a színpad, és egy mozgatható fedést is kap, így a legnagyobb produkcióknak is helyet adhatnak majd.


Az eddigi 846 férőhelyes nézőteret 950 fősre bővítik, de pótszékekkel akár 999 vendég is megnézheti az előadásokat. A legmodernebb fény- és hangtechnika a régi, de megújuló épületben kap helyet, a két oldalán lesz a feljárat a nézőtérre. Bővítik a vizesblokkokat is, azok új helyre, a színpad alá kerülnek. Megújul a rózsakert és a szökőkút, korszerűsítik a büfét, és térbútorokat is elhelyeznek. Az egyetlen nyári nyitó előadást augusztusra tervezik.

 

Már javában folynak a munkálatok (Fotó: Lokál)

 

Kapcsolódó Cikkek