EUR: 321,76 Ft
CHF: 282,22 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Megújul a Szent Imre kórház

Idén 3,7 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást kap, hosszabb távon pedig további 5 milliárd forint támogatásban részesül a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője. Elmondása szerint a fejlesztésnek köszönhetően a kórháznak lehetősége lesz nagy értékű képalkotó diagnosztikai, műtéti és aneszteziológiai eszközök beszerzésére.

Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója, a centrumkórház építéséért felelős miniszterelnöki megbízott is jelen volt a sajtótájékoztatón. Ő arról beszélt, hogy az új, ezerágyas dél-budai intézmény 1,2 millió ember ellátásáért lesz felelős Budapesten, illetve Pest megyében.


A beruházásnak köszönhetően az intézmény saját nővérszállóval, 60-60 férőhelyes, a dolgozók gyermekeit gondozó bölcsődével és óvodával, saját mentőállomással és helikopterbázissal rendelkezik majd. Az átadásra várhatóan öt év múlva kerül sor.

Kapcsolódó Cikkek

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.

  • Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.