EUR: 323,41 Ft
CHF: 285,58 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Megújul a Szent Imre kórház

Idén 3,7 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást kap, hosszabb távon pedig további 5 milliárd forint támogatásban részesül a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője. Elmondása szerint a fejlesztésnek köszönhetően a kórháznak lehetősége lesz nagy értékű képalkotó diagnosztikai, műtéti és aneszteziológiai eszközök beszerzésére.

Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója, a centrumkórház építéséért felelős miniszterelnöki megbízott is jelen volt a sajtótájékoztatón. Ő arról beszélt, hogy az új, ezerágyas dél-budai intézmény 1,2 millió ember ellátásáért lesz felelős Budapesten, illetve Pest megyében.


A beruházásnak köszönhetően az intézmény saját nővérszállóval, 60-60 férőhelyes, a dolgozók gyermekeit gondozó bölcsődével és óvodával, saját mentőállomással és helikopterbázissal rendelkezik majd. Az átadásra várhatóan öt év múlva kerül sor.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök

    Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök

    Zavarhatják a különböző vezeték nélküli ipari, nagy teljesítményű wifieszközök vagy biztonsági kamerák képét vezeték nélkül továbbító berendezések a meteorológiai radarok működését, amelyek emiatt nem képesek helyesen jelezni egy vihart a légi irányítóknak, a külföldi meteorológiai szolgálatoknak vagy a tömegmédiumoknak – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

  • Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.