EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Veszprém

Megújult a nővérszálló

A Csolnoky Ferenc Kórház mintegy 138 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a nővérszálló épületenergetikai korszerűsítésére. A támogatást az Európai Unió Kohéziós Alapja és Magyarország a költségvetéséből közösen finanszírozza, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programon belül.

Szigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat (fotó: Szalai Csaba)

A pályázat célkitűzéseinek megfelelően csökken az épület energiafelhasználása a külső homlokzat hőszigetelésével, a külső nyílászárók cseréjével és egy napelemes rendszer telepítésével.


Magyarország kormánya a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP 5.2.1 „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztése” című felhívása alapján lehetőséget biztosított a hazai központi költségvetési szervek számára, hogy támogatást kapjanak munkavállalói szállást biztosító épületek energetikai fejlesztésére. A Csolnoky Ferenc Kórház, Veszprém megye vezető egészségügyi szolgáltatója régóta kereste a lehetőséget arra, hogy a Stromfeld Aurél utcai nővérszállót felújítsa. A kórház 2016 végén nyújtott be támogatási kérelmet a fenti programra, amelyet 2017 áprilisában támogatásra alkalmasnak talált a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság.

A pályázat forrást biztosított arra, hogy az épület 15 centiméter vastag hőszigetelést kapjon, modern hőszigetelő műanyag ablakokat építsenek be, a tetőn pedig egy 28 kW-os csúcsteljesítményű napelemes áramtermelő rendszert helyezzenek el.


Dávid Gyula főigazgató elmondta: az elmúlt nyolc évben a Csolnoky Ferenc Kórház technológiai, minőségi fejlesztésére mintegy 11 milliárd forint állt rendelkezésre, a pályázat megnyerésével most nemcsak a technológiai fejlesztés, hanem a szakdolgozók megbecsülése is újabb szintre került. Dávid Gyula köszönetet mondott az 1972-ben épült, 140 lakással rendelkező nővérszálló felújításában részt vevőknek, a kivitelezőknek.

A 140 lakásos nővérszálló 1972-ben épült (fotó: Szalai Csaba)

Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ igazgatója kiemelte, az egészségügyben a dolgozók és a betegek részéről is legfontosabb a megelégedettség, aminek érdekében az eddig megkezdett épületmegújítások folytatódni fognak, és ápolási eszközök fejlesztésével, valamint skill laborok létrehozásával is kiegészülnek.

Kovács Zoltán államtitkár kiemelte: az elmúlt néhány évben a Veszprém megyei kórházakban összesen 22 milliárd forintos fejlesztés indult meg, amelyből 10 milliárd forint jutott a Csolnoky Ferenc Kórháznak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.