EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szolnok

Megújult az orvosi rendelő a Móra úton

Átadták a 210 millió forintból megújult orvosi rendelőt a Móra Ferenc úton. A korábbi állapotok már tarthatatlanok voltak, de az új intézmény most már minden szempontból megfelel a modern kor kihívásainak.

Rá sem lehet ismerni az új épületre

Dr. Bene Ildikó az átadáson felidézte, hogy édesanyaként gyakran megfordult a rendelőben, és egy egészségügyi dolgozó szemével is fel tudta mérni annak jó és rossz tulajdonságait. Mint mondta: a modernizálás eredményeként kialakított lift, kerékpártároló, illetve babakocsi-tároló már régi igény volt, és jókora segítséget jelent majd a szülőknek, illetve a dolgozóknak.


Modern belsőt kaptak az orvosi szobák is

Egymás után újulnak meg az országban az egészségügyi intézmények – ezt már dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott mondta, aki szolnoki példákat is hozott. Az elmúlt években felújították a Jubileum téri, a Zagyvaparti rendelőt, a Móra úti átadását pedig a Temető úti újjáépítése, illetve a Széchenyi körúti rendelő modernizálása követi. A Hetényi Géza Kórház felújítása több mint 10 milliárd forintból valósult meg, és folyamatosan fejleszt a MÁV Kórház is – emelte ki a kormánymegbízott.

A Móra úti intézmény megújulásra 210 millió forintos, százszázalékos pályázati, illetve 1,2 millió forintos önkormányzati forrás állt rendelkezésre – idézte fel Szabó István alpolgármester. A munkálatok idejére a rendelő épületében működő hat házi gyermekorvosi szolgálat és hét védőnői szolgálat átmenetileg a város különböző pontjain lévő rendelőkbe költözött.


– Szárnyakat kaptunk, amikor megtudtuk, hogy megújul az intézmény, öröm volt végigkísérni a kivitelezés folyamatát, ahogy egyre szépült az épület – fogalmazta meg érzéseit a beruházáshoz kapcsolódóan dr. Orosz Ágnes, aki a Móra rendelőben fogadja betegeit.

Felvonó segíti a közlekedést

A projekt keretében teljesen átalakult az épület: kicserélték a nyílászárókat, megtörtént az akadálymentesítés, a hőszigetelés, az elektromos és gépészeti rendszer újjáépítése, továbbá a személyi felvonó és a napelemrendszer kiépítése, valamint kerékpár- és babakocsi-tárolót alakítottak ki. Az intézmény új várótermi bútorokat, pólyázókat kapott, ehhez Szolnok önkormányzata 1,2 millió forint támogatást biztosított.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.