EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Pécs

Megújulva várják a tavaszt Pécsen

A város több pontján is csattognak a metszőollók: fák kusza ágaitól, borostyántömegektől szabadítják meg azokat a helyeket, ahol már muszáj volt beavatkozni. A Biokom emberei elsősorban fiatalítási célból, de lakossági bejelentések alapján is dolgoznak.

Az egyik – talán leglátványosabb – beavatkozást a napokban végzik a Hunyadi úton a Biokom szakemberei.


Hunyadi utca

– Nemcsak az ostorfák állapota miatt, hanem az ott élők bejelentései alapján is meg kellett kezdenünk a metszést. Az ágak már az épületekhez értek, és azok tetejét, csatornáját, valamint falait is verdesték. A metszéssel így a házak védelmét is igyekszünk orvosolni, amellett hogy a fákra is ráfért a fiatalítás – mondta Erdős Réka, a Biokom Nonprofit Kft. sajtóreferense.

Továbbra is összeér a „koronaalagút” 

Erdős Réka hangsúlyozta: a metszés során törekednek a minimális beavatkozásra, hiszen a Hunyadi úton található fasor meghatározta, és a jövőben is meghatározza az utcaképet.


Csak azt metszették le, amit nagyon kellett

A városfalnál is muszáj volt metszeni

Az Aradi vértanúk útján az elburjánzott borostyántömeget kellett visszaszorítaniuk a szakembereknek, amely hosszabb távon kárt is okozhatott volna a városfalban. Ezeket a munkákat még az örökségvédelemmel is egyeztették.

– Ezen a területen egy speciális gépet használtunk, amellyel körülbelül nyolc méter magasságig mindent elértünk – tette hozzá Erdős Réka.

Emellett pedig fiatalítást végeztek a Rókus sétánynál, a Köztársaság téren, de Gyárváros sem maradt ki.

– A metszéseket megelőzően minden esetben szakmai konzultációt, előzetes bejárásokat tartunk, mind a saját kivitelezéseknél, mind alvállalkozóinknál. Emellett persze a kivitelezést végigkövetik művezető kollégáink, ügyelve a szakszerűségre – hangsúlyozta Erdős Réka.

Ezeken a helyeken lesznek még beavatkozások

– Vöröskő és Cseralja utca
– Sarló utca gömbkőrissoránál
– Péchy Blanka tér és a Hajnóczy utca
– Kertvárosban: Viktória utca, Gyulai Pál utca, Dóra utca, Kamilla utca, valamint a Gyöngyös utca platánfái
– Tettyén, a Pintér kert előtti parkoló öreg gesztenyefáknál

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.